Annons
Annons


Äkta människor görs på engelska!


Nu är det klart att SVT:s serie Äkta människor produceras i en engelskspråkig version för den brittiska tv-kanalen Channel 4 och amerikanska Xbox.
Den brittiska remaken produceras av det London-baserade produktionsbolaget Kudos (som bland annat ligger bakom Emmy-belönade The Hour och den internationella versionen av SVT:s Bron) i samarbete med Matador Film. Inspelningsstart av den brittiska remaken är planerad till sommaren 2014, för sändning 2015.
– Fantastiskt roligt! Kudos är en av Storbritanniens bästa producenter av tv-drama, säger Lars Lundström, författare och skapare av Äkta människor.
Äkta människor, som är en samproduktion mellan Matador Film och SVT, har rönt stora framgångar världen över och har sålts till över 50 länder. 2013 vann serien bland annat Prix Italia för bästa tv-serie och Seoul Drama Awards för bästa manus.
– Otroligt kul att svenska originalidéer visar sig så starka utanför Norden säger Stefan Baron, samproduktionsansvarig på SVT Drama. Utöver försäljning av originalserierna över hela världen, produceras nu lokala versioner av både Bron och Äkta människor.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…