Annons
Annons


8 av 10 vill ha åldersgräns i sociala medier

Det finns ett stort stöd bland svenska folket för åldersgräns i sociala medier. 8 av 10 tycker det är bra med åldersgräns och 4 av 10 vill att åldersgränsen ska vara antingen 15 eller 16 år.


Sociala medier.

Många vill införa en åldersgräns vid användningen av sociala medier.

Intresseorganisationen Sveriges Annonsörer har med hjälp av undersökningsföretaget Novus gjort en studie av svenskarnas inställning till reklam. I undersökningen fick de svarande även ta ställning till frågor kopplade till sociala medier.

Annons

I Sverige vill regeringen utreda vilka åldersgränser som ska gälla för sociala medier och förordningen säger att gränsen ska sättas mellan 13-16 år. Svenska folket håller med. 8 av 10 (83 %) har svarat att de tycker att en åldersgräns är bra, 40 procent tycker att den ska ligga i åldersspannet 15 till 16 år.

– Flera sociala medier har i dag redan åldersgränser och svenska folket ställer sig positiva till detta. Framförallt är det kvinnor och äldre i samhället som är för att inte släppa in alltför unga i sociala medier och hela 92 procent av 65-79 åringarna vill ha åldersgränser i sociala medier, säger Anders Ericson, vd på Sveriges Annonsörer.

Läs också: Varningen: Denna app bör ditt barn ALDRIG ladda ner!

LÄS OCKSÅ


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…