Annons
Annons


Äldre slösar mest på semestern


resekassa

Fler än var fjärde svensk spenderar mer pengar än planerat på semestern. Allra mest slösar äldre resenärer men gemensamt för alla åldersgrupper är att resor är en prioriterad utgift.

Resesöksajten Momondos årliga undersökning visar att unga resenärer är bäst på att hålla i pengarna på resande fot, bara var femte person mellan 18-22 år uppger att de spenderar mer än de planerat. Dyrare blir det för äldre, undersökningen visar nämligen att var tredje person i åldersgruppen 56-65 år gör av med mer pengar än de tänkt på semestern.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Spenderar mer än planerat
Kronans tapp mot dollarn, pundet och euron har gjort resandet dyrare för svenskar. Trots det är utlandsvistelser en prioriterad post, enligt undersökningen. Av den framgår också att var fjärde svensk spenderar mer än de planerat på semestern.

En fjärdedel av de tillfrågade svarar att de räknar med att lägga mellan 15 000 och 37 500 kronor på årets sommarsemester och lika många att de vanligtvis spenderar mer än planerat under semestern.

semesterpengar
Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av Momondo, under perioden 12-25 januari 2015, bland 1020 svenskar i åldrarna 18-65 år.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…