Annons
Annons


Alex Schulman: Jag kan vakna av att jag jämrar mig

Alex Schulman, aktuell med boken "Glöm mig" om sin mammas missbruk, medverkar i en öppenhjärtlig intervju i veckans Allas, skriven av Frida Funemyr. Här får du sex bonusfrågor som inte fick plats i papperstidniningen.


Foto: Frida Funemyr

Foto: Frida Funemyr

Allt du gör nu blir succé; podden, dina böcker… Handlar det om ett sökande efter den bekräftelse du aldrig fick som barn?

Ja, det tror jag. Allt jag gör handlar om att bli bekräftad. Men det spelar ingen roll hur många positiva ord jag får. Jag har aldrig kunnat tacka och ta emot. Däremot suger jag åt mig de där enstaka kritiska orden. Jag tror aldrig jag kommer känna mig nog sedd. Jag minns att jag stolt gav en tidning till min mamma som jag startade i början av min karriär. Hon öppnade den aldrig och sa aldrig något om den.

Annons

Reflekterar du över hur du själv är som pappa?

Jag tycker väldigt mycket om att vara pappa för barnen i de åldrar de just nu befinner sig i. Jag försöker ge dem mycket tid och hämtar dem runt tre varje dag. Vi brukar gå på bio och äta glass eller så softar vi bara hemma.

Det finns spöken i mig och mitt beteende som jag vill bli av med. Jag kan till exempel vakna av att jag ligger och jämrar mig av ångest. Det är inget jag vill att mina barn ska få höra och jag ska försöka få hjälp med att förändra det. Jag vill inte föra över min egen ångest över saker på mina barn och visar till exempel inte för dem att jag är flygrädd när vi alla ska ut och flyga.

Vad är kärnan i ditt och Amandas äktenskap?

Det är mycket tack vare Amanda som jag klarat mig igenom den här krisen. Hon krävde förändring och var hjälpsam, men sträng. Hon kan känna igen sig i min sårbarhet. Vi bär båda på en trasslig barndom och har båda tassat på tå genom minfält. Detta har gjort oss till extremt bra människokännare och kanske är det därför vi är så noga med att hela tiden se till att den andre har det bra. Jag kämpar till exempel för att hon ska få långa sköna sovmorgnar på söndagar, för jag vet att hon uppskattar det. Hon kämpar för mig och ser till exempel till att jag kan åka med Sigge till New York. Jag blir på riktigt glad när Amanda har det bra. Det tillsammans med att vi ser till att ha mycket tid tillsammans, bara hon och jag, är nog kärnan.

Hur ser framtiden ut?

Min dröm, rent yrkesmässigt, är att skriva klart den musikal som jag påbörjat. Inom ett år tror jag att jag och Sigge har lagt ner vår pod. Vi har hållit på i fyra år nu och är den bästa i landet, men jag tror vi är klara med den biten. Däremot ska vi släppa vår uppföljare ”RUM”.

Har din relation till dina bröder förändrats sedan mamma dog?

Ja, det tror jag. Jag och min bror Calle har alltid varit nära varandra, men mammas död gjorde att vi kom ännu närmare. Och samma sak med min äldre bror, som lever utanför Stockholm. Mammas död förde oss närmare.

När du ser tillbaka på ditt liv, vad är du då mest stolt över?

I yrkeslivet att jag tycker att jag vågat göra saker. Att jag varit modig. Privat att jag träffat Amanda och lyckats behålla henne.

Här kan du tävla om boken ”Glöm mig”.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…