Annons


Fel i recept – gluten i bulgur

i Allas nummer 7 anges receptet med älgfärsbiffar och bulgur som glutenfritt. Det är felaktigt eftersom bulgur kommer från vetekärnor och därmed också innehåll gluten. Vi ber om ursäkt för detta och publicerar hela receptet här.


Har du inte älgfärs kan du laga biffarna med annan färs. Servera med champinjonsås och bulgursallad.

Älgfärsbiffar med bulgur

607 kcal/port
4 port
30 min

Bulgursallad:
2 dl bulgur
2 morötter
1/2 squash
1 rödlök
1/2 msk olivolja
1 msk hackad färsk rosmarin
salt, svartpeppar

Champinjonsås:
250 g färska champinjoner
1 liten gul lök
1/2 msk smör
1/2 msk soja
2 dl grädde
salt, svartpeppar

Annons

Biffar:
500 g älgfärs el annan färs
2 msk hackad bladpersilja
1 dl riven västerbottensost
1 ägg
1 liten gul lök
1 liten vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
1/2 msk smör
Till servering:
rårörda lingon, bladpersilja

1. Koka bulgur enl anv på förp, ca 10 min. Skär morötter och squash i små tärningar, finhacka rödlök. Fräs allt 
i olja några minuter. Blanda ner kokt bulgur, rosmarin, salt och peppar. Håll varmt.

2. Sås: Skiva champinjoner, finhacka lök. Bryn i smör några min. Häll på soja och grädde. Salta och peppra.

3. Biffar: Blanda färs med bladpersilja, ost och ägg. Riv löken fint och finhacka vitlöken. Blanda ner det i färsen med salt och peppar. Forma 4 biffar.

4. Bryn älgfärsbiffarna i smör ca 3– 4 min per sida. Slå därefter på 1 dl vatten och låt biffarna puttra klart, ca 3–4 min.

5. Servera biffarna med sallad, sås och lingon. Garnera med bladpersilja.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Det är aldrig för sent att förändra sin livsstil. Det enda du behöver är en stor dos motivation, inspiration och ny kunskap. Och allra helst en kickstart – ett färdigt schema med kaloriberäknade recept för dagens alla måltider.
Läs mer här


(0)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…