Annons
Annons


"Alla" dansar med Eva!


Sean Banans ”Copacabanana” är bara ett av de 14 olika inslag som Eva dansat till under Melodifestivalen 2013.

Har du följt Melodifestivalen i år? Då har du säkert sett Eva Kavenstrand flimra förbi – flera gånger. Hon är en av dansarna som poppat upp och gett liv åt nio bidrag och ytterligare sex mellan- och öppningsakter.

Annons

– Värst var det förra veckan, i Andra chansen. Då dansade jag i tre nummer på raken! berättar Eva Kavenstrand.

Dansat över hundra gånger
Eva Kavenstrand och hennes kolleger i ”husdansarna” (den grupp av dansare som SVT själva håller i) har dansat sina nummer mer än hundra gånger de senaste sex veckorna. Inför varje direktsändning har de dansat sina nummer minst 16 gånger – och har man då som Eva Kavenstrand haft sammanlagt 14 olika entréer under de här veckorna så blir det en hel del dans.

– Ja, man måste verkligen gilla det här, ha lusten att dansa för att orka, säger hon och berättar om stressen bakom scen mellan akterna:

Eva Kavenstrand – en av Melodifestivalens ”husdansare”.

Fyra påkläderskor på samma gång
– När det var som värst hade jag fyra påkläderskor som hjälpte mig med ombytena. Två som fixade håret, två som ordnade med kläderna och en, jag minns faktiskt inte vem, som tog av och på mig skorna.

Ja, skorna är ett särskilt kapitel. Fetsivalens scengolv är ganska halt.

– Jag har fått sula om alla mina klackar, för att inte halka runt.

Robins svårast
Under veckorna har vi sett henne virvla förbi på scen i bland andra Army Of Lovers och Behrang Miris framföranden. Och ikväll dansar hon för både Sean Banan och Robin Stjernberg. Just dansen till Robins ”You” har varit det svåraste bidraget att dansa till rent tekniskt , tycker Eva.

– Det har en modern koreografi dans. Vi är barfota och måste dansa med hjärtat för att nå ut.

Mellanakt roligast
Det allra roligaste inslaget att dansa till i år tycker Eva har varit mellanakten i första deltävlingen i Kalskrona – ”Karl för sin kostym” med Kristian Luuk och Lena Philipsson.

– Det var verkligen roligt. Det var Roine Söderlund som gjorde den koreografin och den var kul att dansa. Sen är ju Sean Banan en upplevelse i sig, med mycket energi!

Dansade i ”Tingeling”
Det här är andra året som Eva är med som husdansare, men hon debuterade i Melodifestivalen redan 2001 i Malmö då hon var med både i öpnings- och mellanakten. Sen var hon också med i det uppskattade inslaget ”Tingeling” med Henrik Dorsin, för några år sedan.

Kan missa finalen
Även om något av ”hennes” bidrag skulle vinna ikväll, är det inte säkert att Eva och hennes danskompisar får följa med till Eurovision Malmö.

– Det beror på hur många dansare och körsångare som de internationella reglerna tillåter vara på scen under ett inslag.

Så om du vill vara säker på att få se Eva dansamåste du titta lite extra noga ikväll. Missar du henne i Sean Banans och Robin Stjernbergs bidrag får du ytterligare en chans i mellanakten.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…