Annons
Annons


Här är alla deltagare i Dessertmästarna!

Nu är det premiär för en ny säsong av Dessertmästarna! Här är årets alla deltagare. I juryn sitter Roy Fares, Sebastien Boudet och Magnus Johansson.


Dessertmästarna 2016

Dessertmästarna 2016. Programledarna Sebastien Boudet, Roy Fares och Magnus Johansson. Foto: Magnus Selander/Kanal 5

En chokladcowboy från Kivik, en svensk mästarinna i tårtkonst, en köksmästare full av söta överraskningar – och så ett bekant ansikte som återvänder för revansch. Det är några av deltagarna som i höst ska slå oss med häpnad och bjuda våra sinnen på makalösa upplevelser i Dessertmästarna.

Annons

Vid bakborden har vi den här gången ett brokigt men härligt gäng konditorer, bakbloggare, kockar, måltidskreatörer och tårtdesigners. Årets startfält består av sju dessertmakare med väldigt olika bakgrund, men med ett gemensamt mål: Att bli Dessertmästare 2016.

Juryn utgörs i vanlig ordning av de tre meriterade och framstående konditorerna Roy Fares, Sebastien Boudet och Magnus Johansson.

Läs också: Här är finalisterna i Dessertmästarna 2016!

Här är alla deltagare i Dessertmästarna 2016:

 • Julia Cedenblad, 31 år, Bromma
  Pigg, glad och påhittig norrbottning som utbildat sig till måltidskreatör i Grythyttan. Gift med en framgångsrik MMA-fighter och kan allt om det som både är gott och hälsosamt. Vill inspirera människor till att våga mer i köket. Specialitet: att sätta guldkant på enkla bakverk.
 • Markus Lundqvist, 37 år, Kivik
  Lysekilskille som driver egna företaget Cake cowboy i Kivik. Att starta en egen choklad-saloon är det bästa beslut denne cowboy tagit. Att rida iväg ensam och på sina egna villkor arbeta med det han älskar blev också hans räddning efter att han gått in i väggen och blivit sjukskriven. Specialitet: choklad.
 • Liv Sandberg, 33 år, Hökarängen
  Perfektionistisk konstnär som använder tårtkonsten för att få utlopp för sin energi och kreativitet. Har med skapandets hjälp gjort en imponerande livsresa från ett trassligt och destruktivt leverne till att hyllas som framgångsrik egenföretagare och skandinavisk mästarinna i tårtdesign. Specialitet: handmålade tårtor och sockerblommor.
 • Elina Kantelinen Brandt, 35 år, Täby
  Ordningsam hemmafru och bakbloggare som skolat om sig till konditor efter ett decennium i finansbranschen. Bakar precis hela tiden och älskar att få bjuda alla i sin omgivning på nybakat. Äter själv inte så mycket sötsaker, men ger desto mer till en lyckligt lottad granne. Specialitet: säsongsbetonad bakning.
 • Jimmy Brorsson, 29 år, Trelleborg
  Äventyrlig skåning som gillar att överraska och roa. Jobbar till vardags som kock på Falsterbo golfrestaurang – där inga desserter alls finns med på menyn. Plockar gärna in tänket från förrätter och varmrätter i sitt dessertmakande och ser det som en styrka att han har en annan smakbild än de konkurrenter som enbart jobbar med sötsaker. Specialitet: problemlösning.
 • Per Bäckström, 44 år, Älvsjö
  Tredjepristagaren i premiärsäsongen av Dessertmästarna är tillbaka – med revansch i sikte. Sedan sist har han vid sidan av arbetet som chef på Wienerkonditoriet hunnit med att skriva en bok om bakverk. Den här gången nöjer han sig inte med något annat än seger. Specialitet: praliner.
 • Sara Nilsson, 27 år, Nyhamnsläge
  Temperamentsfull och samtidigt konstnärlig ishockeyspelare som efter 15 år på isen sadlade om till konditor. Jobbade som kock i flottan innan hon flyttade till Schweiz för att utbilda sig i bakverk och choklad. Pluggar nu vidare i Sverige för att få sitt gesällbrev. Specialitet: choklad.

Läs också: Här är finalisterna i Dessertmästarna 2016!

Dessertmästarna: Säsongspremiär onsdag den 7 september kl. 21.00 i Kanal 5.

Hela tv-tablån hittar du på TV-guiden


(3)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…