Annons
Annons


Här är alla deltagare i Konstnärsdrömmen!

Anne Lundberg leder nya serien ”Konstnärsdrömmen” där tio talanger tävlar om titeln Sveriges bästa amatörkonstnär. Här är alla deltagare!


Alla deltagare i Konstnärsdrömmen

Här är alla deltagare i Konstnärsdrömmen med Anne Lundberg. Foto: Ola Kjelbye/SVT

Tio talanger från hela landet tävlar om att bli Sveriges bästa amatörkonstnär i nya serien ”Konstnärsdrömmen”. En jury bestående av konstnären Ernst Billgren och konstkritikern Mårten Castenfors kommer under sex veckor att utse vinnaren.

Annons

– Konstnärsdrömmen är en hyllning till konsten, till folkets konst, och i programmet tar vi tillbaka konsten från finrummet till den folkrörelse som måleriet är i dag. 100.000-tals svenskar går varje vecka på allt från olja- och akvarellkurser till kroki och nakenstudie, säger programledaren Anne Lundberg.

Alla deltagare i Konstnärsdrömmen

Deltagarna i ”Konstnärsdrömmen” har ett stort intresse och talang för måleri. Men klarar de av att på tid göra självporträtt, komponera ett stilleben eller måla ett kändisporträtt i olja? De är upp till juryn att avgöra.

Deltagare i ”Konstnärsdrömmen” är Ali Fakhar (samordnare, Göteborg), Pedram Fazelzadeh (stationsvärd, Järfälla), Annika Warberg (pensionär, Stockholm), Renée Person-Livh (kock/elevassistent, Ånge) Erik Hjorth (rådgivare, Karlstad), Ronja Kruus (bildlärare, Trollhättan), Joakim Karkea (takläggare, Kiruna), Sofia Wernersson (social media manager, Stockholm), Stina Gunnarsson (civilingenjör, Göteborg) och Tommy Østman (AD, Älvsjö).

Konstnärsdrömmen, del 1:

Varje vecka är det ett nytt tema och en ny konstnär som hjälper Ernst och Mårten att avgöra vem som måste lämna. Kvällens tema är porträtt och konstnären Makode Linde kommer på besök.

Konstnärsdrömmen: Premiär onsdag den 16 november kl. 21.00 i SVT1 (del 1 av 6)

LÄS OCKSÅ


(6)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…