Annons
Annons


Allas-artikel nominerad till fint hälsopris!


 

Artikeln som är nominerad till EgenAward. Klicka på bilden så ser du hela artikeln.

Ännu en gång uppmärksammas ett av Allas många fina reportage. Det är föreningen Svensk Egenvård som valt ut Allas artikel om ”nyttiga bakterier” som ett av Årets bästa hälsoreportage.

Vad har intensiv styrketräning, nyttiga bakterier, kost och hjärta, hjärnan och ditt naturapotek gemensamt? Jo, att det är ämnesområden som har blivit belysta av sex potentiella vinnare i reportagetävlingen Svensk EgenAward. Vinnaren kommer att tillkännages under mässan ”Allt för hälsan” på Stockholmsmässan den 10 november.

Annons

Andra gången
26 bidrag har nominerats till reportagetävlingen Svensk EgenAward som i år utlystes för andra gången. Av bidragen, som höll en mycket hög och jämn nivå, har juryn nu utsett sex nomineringar som går vidare i tävlingen. Dessa sex har publicerats i Allas veckotidning, Svenska Dagbladet, Sjukhusläkaren, Vårdfokus, Propensionären och Hälsa.

Nyttiga bakterier
Reportaget i Allas heter ”Var inte rädd för nyttiga bakterier” och är skrivet av vår duktiga medarbetare Camilla Waldenström och är fint illustrerad av Ursula Wilby. Artikeln publicerades ifjol och handlar om de nyttiga bakterierna som ger oss ett bra immunförsvar. Många västerländska magar är för välstädade. Mer plantskola än den djungel de borde vara. Genom att äta mat som stimulerar tillväxten av nyttiga bakterier löser du problemet (se hela artikeln här!).

Priset ”Årets hälsoreportage” delas ut av Svensk Egenvård i linje med föreningens mål att främja god journalistik om hälsa och egenvård och/eller hälsobranschens produkter samt att bidra till att stärka egenvårdsfrågorna i samhällsdebatten. Reportaget får inte vara knutet till något specifikt varumärke.

De sex nomineringar som har gått vidare i årets Svensk EgenAward är:

1. ”Var inte rädd för de nyttiga bakterierna” av Camilla Waldenström, publicerad i Allas.

2 . ”Livsstil, kost och hjärta” av Anna-Lena Bengtsson, publicerad i Sjukhusläkaren.

3. ”Vårt inre ekosystem fixar balansen” av Helena Mirsch, publicerad i Vårdfokus.

4. ”Intensiv styrketräning kan bromsa åldrandet” av Henrik Ennart publicerad i Svenska Dagbladet.

5. ”Hjärnan går aldrig i pension” av Kristina Karlberg, publicerad i Propensionären.

6. ”Ditt naturapotek” av Eva Olsson, utgiven av tidningen Hälsa.

Priset är på 15 000 kronor och ett diplom. Hedersutnämnande kan också ges. Läs gärna mer om Svensk EgenAward här.


(10)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…