Annons
Annons


Allas rapporterar från Malmöfestivalen 2014!


Malmöfestivalen

Hej! Festival-Johanna här. Efter Melodifestivalen, Eurovision och dansbandsfestivalen i Ullared är det dags för mig att titta lite närmre på Malmöfestivalen, som firar 30 år i år.

Malmöfestivalen är Sveriges största gratisfestival och brukar ha över 1 miljon besökare varje år, under en pulserande vecka i augusti. Under festivalen finns en uppsjö av olika aktiviteter, konserter, happenings och workshops för alla åldrar.

Annons

Vi på Allas har haft ett finger med i spelet i åtta år och bjudit festivalpubliken på allt från Sveriges största dansband, som Lasse Stefanz, Thorleifs, Wizex och Perikles, till allsång med Johan Wester och Anna-Lena Brundin, Allas live, Dansbandsduellen och inte minst dansskolan med Tony Irving – en riktig succé, som upprepas i morgon kl 17.30 på dansbanan på Östergatan.

Som alltid har vi ett tält på festivalen där du kan träffa oss som jobbar på tidningen och köpa Allas till festivalpris. I år är tältet beläget på Södertull (bilden ovan) och har du vägarna förbi blir vi jätteglada om du tittar förbi och säger hej!

I kväll har jag tittat på bland annat Scotts på Dansbanan och Jill Johnsson på Stora scenen. Bilder och filmer dyker upp under helgen. Här kommer lite andra bilder från Malmöfestivalens första dag så länge.

Hälsar Malmö-Festival-Johanna

Kräftskiva på Malmöfestivalen

Öppningstradition. Varje år inleds Malmöfestivalen med en gigantisk kräftskiva (som en gång hamnat i Guinness rekordbok). Alla som ni ser på bilden sitter och äter kräftor och dricker snaps. Som traditionen bjuder underhåller bandet Grus i dojjan under tiden.

Allas veckotidning på Malmöfestivalen.

Här är vårt tält på Södertull – välkomna!

tivoli på Malmöfestivalen

Små tivolin har byggts upp på tre olika ställen i Malmö. Förutom maten är det en av de få saker som kostar pengar under Malmöfestivalen.

Gågatan i Malmö

Det är fullt med folk i centrum – en riktig folkfest! Här ser du gågatan i Malmö tidigare ikväll.

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…