Annons
Annons


Allas tror på full disco-pott i Örnsköldsvik!


Alcazar i discokulan

Alcazar i discokulan. Foto: Göran Sagstuen/Radio Active

Står det mellan Linda Bengtzing och Alcazar? Eller finns det utmanare? Vi har tittat och lyssnat på lördagens bidrag. Så här ser Festival-Johannas tips ut!

Oj, vad svårt det här var. Men jag väljer disco-linjen i dag. Mycket baserat på att det just inte varit så mycket bra disco i de tidigare deltävlingarna. Nu tror jag att vi vill ha hederlig gammal schlager-disco igen! Så jag skickar Alcazar och Anton Ewald direkt till finalen. Därefter blir det svårare. Vill vi ha fler rockband i Andra chansen? Hur stark är egentligen Linda Bengtzing? Och kan debutanterna hålla nerverna i styr?

Annons

”Blame It On The Disco” – Alcazar

Alcazar gör comeback och återföds ur en enorm discokula. Något som är så avancerat att  deras catwalk-vandring kommer att spelas in i förväg. Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel gör just det som de brukar göra. Disco. Det är fart och fläkt i 3 minuter. Och det är en bra låt. Däremot låter det precis som allt annat med Alcazar – det kan de inte skylla på dicso väl? Jag vill i vilket fall som helst dansa. Mitt tips: Vidare till final

”Fight Me If You Dare” – I.D.A

Rockigt. Rockgrupp på scenen. Pyro och sånt. Inga tvångströjor eller discokulor så vitt jag vet. Låten påminner mig om en tjej-rockgrupp på 90-talet, kan bara inte komma på vem… Är det någon av rockarna ikväll som ska ta sig vidare blir det I.D.A men… Mitt tips: Inte vidare.

”Hollow” – Janet Leon

Hollow – hade inte Peter Jöback en låt som hette så i Mellon för ett par år sedan? Blandning mellan powerballad och… pop? Effektfull koreografi. Det är i vilket fall lite otacksamt att ge sig in i ”ensam tjej sjunger bra låt” eftersom Sanna Nielsen, Ellen Benediktson och Ace Wilder redan gjort det, och tagit sig till final. Dessutom har Janet haft röstproblem… Det är ingen dålig låt men… Mitt tips: Inte vidare

”Raise Your Hands” – Ammotrack

Rock igen. Rockgrupp på scen igen. Trummor och sånt. Motorcyklar. Det är friska fläktar med all denna rock i Mellon – absolut. Men det här får svårt att ta sig vidare. Outtrigger fyllde liksom den kvoten förra veckan. Hur många käftsmällar klarar vi? Däremot kommer deras Instagram-följare att bli betydligt fler än de 392 som följer dem när detta skrivs. Grattis!
Mitt tips: Inte vidare.

Josef Johansson

Josef Johansson. Foto: Göran Sagstuen/Radio Active

”Hela natten” – Josef Johansson

En ung Jimmy Jansson möter en inte lika ung Niclas Wahlgren som försöker göra comeback. Det här är inte dumt om man gillar den genren. Annars rätt basic. Hela natten.
Debutanten Josef är nervös, och det gäller att hålla nerverna i styr på lördag om detta ska gå hem…
Mitt tips: Andra chansen

Linda Bengtzing i Melodifestivalen

Linda Bengtzing. Foto: Göran Sagstuen/Radio Active

”Ta mig” – Linda Bengtzing

Jaha, då var det dags för Linda. Igen. Andra låten i rad på svenska. Dock lite mer fart. Och Carolafläkt. Bra låt att köra bil till på motorvägen på väg hem en fredagskväll tänker jag. Glatt liksom.
Mitt tips: Andra chansen.

”En himmelsk sång” – Ellinore Holmer

Det blir ännu svårare för Ellinore än för Janet Leon. Jag behöver inte beskriva framträdandet så mycket. Kan bara säga att Sanna och Ellen har redan gjort detta. Och de gjorde tyvärr det bättre. Mitt tips: Inte vidare.

”Natural” – Anton Ewald

Anton är tillbaka. Med skrevgrepp och allt. Dessutom har han en bra låt i byxfickan. Vi öppnade med disco och vi avslutar med disco. Även om Anton själv säger att ”Natural” är organisk pop, ”mer organiskt och souligt” är förra årets ”Begging”. Men jag tycker disco helt enkelt. Naturligt liksom. Och kanske blir det en discokväll för hela slanten? Man skulle kunna tro att Oscar Zia fyllde den här kvoten förra veckan men jag tror det finns plats för en till. Mitt tips: Vidare till final

Anton Ewald i Melodifestivalen

Anton Ewald. Foto: Göran Sagstuen/Radio Active

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…