Annons
Annons


Allas testar: Aktiveringsleksaker


hund leker

Psykisk stimulans på hundar är minst lika viktigt som fysisk. Hitta en leksak som kan tillgodose just din hunds behov. Allas har testat olika aktiveringsleksaker till hundar och här får ni resultatet. Vi har betygsatt leksakerna efter vår betygskala nedan.

Annons

Betygsskala: aaaaa= Utmärkt! aaaa= Jätte bra aaa= Bra aa= Helt okej a=  Mindre bra.

Busy Buddy Twist aaaaa
Från Häromi.se

Busy Buddy Twist hundleksak

Allas vinnare i testet! Superkul gummikong i form av ett tefat som triggar igång hunden till lek. Mycket lätt och smidigt att ställa in svårighetsgraden. Dessutom kan den även anpassas efter om godisbitarna är små eller stora. Bra och slitstarkt material som är skönt för hunden att tugga på. Passar utmärkt till både valpar och fullvuxna!

Finns i olika storlekar!
Pris från: 39,90- 99,90 kr.

 

Pestage Orka Jack med rep aaaaa
Från Animail.sePetstage Orka Jack med rep hundleksak

Gummileksak som tål att tuggas på! En perfekt leksak för nybörjaren eller valpen. Godisen ramlar lätt ut då hålen är stora och inte så djupa. Mycket enkel att knuffa på och i bitvänligt material. Utmärkt till valpen som har kliande tänder. Repet i bomull kan dessutom lätt tas av.

Finns i olika storlekar!
Pris från: 69 – 159 kr.

 

Pusselboll aaaaPusselboll hundleksak
Från Zoosajten.se

Bra & trevlig boll som inte för en massa ljud ifrån sig när hunden leker med den. Godiset ramlar inte rakt ut då det måste gå igenom en labyrint inne i bollen först, vilket gör att hunden får jobba lite för att få ut godisarna. Mjukt gummimaterial på utsidan och hårdare inuti som gör det skönt för hunden att tugga på samtidigt som den är väldigt slitstark.

Storlek: 9 cm i diameter
Pris: 112 kr.

 

 

 

Starmark Snoggle aaaaStarkmark Snoggle hundleksak
Från Animail.se

En riktig kul leksak för hundar som älskar plyschmaterial. Snogglen kan man fylla med godis inne i den slitstarka kroppen. Den har dessutom en justerbar öppning som gör det möjligt att ändra svårhetsgraden efter hur duktig hunden är. En nackdel är dock att den kan vara svår att tömma på gammalt godis, men har man en godisälskande hund brukar inte det vara något problem.

Pris: 149 kr.

 

Godisboll i gummi aaaGodisboll gummi hundleksak
Från Häromi.se

Trevlig boll tillverkad i naturgummi! Fyll bollen med godis som ramlar ut när hunden rullar på den. Bollen är stjärnformad inuti vilket gör att det tar lite längre tid att få ut godiset. Mycket lätt för hunden att förstå vad den ska göra och perfekt att ha på alla typer av golv. Lite synd att bollen endast har ett litet hål där godiset kan trilla ut, två hål hade varit att föredra. Viktigt dessutom att övervaka hunden när den leker med bollen då gummimaterialet är väldigt tunt och det finns chans att hunden kan tugga sönder den.

Finns i olika storlekar!
Pris från: 79,90 – 139 kr.

 

Starmark Bob-a-lot aaaStarmark Bob a lot hundleksak
Från Animail.se

Aktiveringsleksak i pyramidform som hunden välter för att få ut godis. Hunden får jobba genom att knuffa och få den i rörelse då botten har en tyngd som gör att den alltid står upp. Perfekt till att lägga maten i till hundar som äter för fort. Mycket lätt att fylla på med godis eller mat. Har även en justerbar öppning för att kunna reglera svårighetsgraden. Måste använda ganska små godisar då hålet inte är så stort. Dessutom är den ganska tung så man bör inte använda den på stengolv i fall hunden skulle tappa den.

Finns i olika storlekar!
Pris från: 163 – 202 kr.

 

Busy Buddy Tug-a-Jug aaaBusy Buddy Tug a jug hundleksak
Från Animail.se

Spännande leksak formad som en flaska. Här måste hunden snurra, knuffa eller dra i repet för att få ut godisarna. En svårare leksak för de lite mer erfarna hundarna som behöver jobba mer för att komma åt godiset. Mycket lätt att fylla på med godis, genom att skruva av botten. Kan även göras enklare genom att ta ut snöret men då bör man ha lite större godisar. Tyvärr studsar den gärna runt inomhus på golvet när hunden leker, men passar utmärkt att ha utomhus. Formen och materialet tillsammans gör att den är mycket lätt att tvätta och håller länge.

Finns i olika storlekar!
Pris från: 145 – 225 kr.

 

Dogpyramid aaDogpyramid hundleksak
Från Zoosajten.se

Rolig aktiveringsleksak som fylls med godis. Den vickar, gungar och snurrar ut godisbitar när hunden puttar och leker med den. Dogpyramid har en tyngd i botten som gör att den alltid ställer sig upp igen vilket gör det till en utmaning för hunden. Mycket slitstark leksak som är svår för hunden att tugga sönder. Passar allra bäst utomhus då man inte bör kasta med den. Dessutom kan den lätt tvättas av tackvare det hårda plastmaterialet. Liten nackdel att det endast finns ett litet hål. Hade gärna sett ett lite större hål i de större storlekarna.

Finns i olika storlekar.
Pris från: 105 – 142 kr.

 

 

Snack Roll aaSnack Roll hundleksak
Från Häromi.se

Rund & avlång form gör att leksaken blir inbjudande för hunden. Den är klädd i ett hårt gummimaterial som gör att hunden tycket om att tugga på den. Mycket lätt att fylla på med godis genom att skruva av ena kortsidan. Godisarna passerar sedan genom en labyrint inne i leksaken och ramlar ut när hunden minst anar det eftersom den har flera hål.

Storlek: 9*5*14 cm
Pris: 99,90 kr.

 

Busy Buddy Kibble Nibble aaBusy Buddy Kibble Nibble hundleksak
Från Animail.se

Aktiveringsleksak med extra hållbarhet. Plastboll med gummiklädda kanter ger ett dämpat ljud och skyddar parkettgolvet. Är dock väldigt hård för hunden att tugga på. Passar en valp som har vassa tänder och behöver en tålig leksak. Gäller även de hundar som har en tendens att tugga sönder sina leksaker. Annars har den en bra storlek och bra öppningar med gummiflikar som förhindrar att godiset trillar ut direkt. Kan vara svår att öppna.

Pris: 129 kr.

 

Vill du läsa mer om annorlunda hundgodis kan du göra det här. 

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…