Annons
Annons


Allas testar: Kattmynta-leksaker


kattleksaker

Kattmynta är något som får de flesta katter att gå upp i extas! Det är därför utmärkt att dra nytta av detta genom att köpa leksaker som innehåller just kattmynta. Du uppmuntrar då katten att leka, träna och må bra. Enligt vissa forskare kan kattmynta för katten jämnföras som marijuana för oss människor. Dock bör det tilläggas att kattmynta är totalt ofarligt för katter. Allas har testat sju stycken olika kattleksaker som alla innehåller kattmynta och här kommer resultatet. Vi har betygsatt varje leksak enligt skalan nedan.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Betygskala:
aaaaa= Utmärkt!
aaaa= Jätte bra
aaa= Bra
aa= Godkänd
a= Mindre bra
Feather Mouse

Feather Mouse med kattmynta aaaaa
Från SuperCat.se

Allas vinnare i testet! Detta kommer verkligen bli kattens favoritleksak! Lagom storlek på musen och att själva svansen är gjord av fjädrar gör den extra spännande. Man fyller själv på önskad mängd kattmynta genom musens mage, som försluts med kardborre. Detta gör att när katten tycker att doften är ”slut” så kan man lätt tömma den och fylla på med ny kattmynta. Musen går även att maskintvätta. En mycket prisvärd och slitstark kattleksak!

Pris: 55 kr.

 

Yeowww Catnip Cigar aaaaa
Från Djurmaxi.seYeowww Catnip Cigar

Yeoww utlovar ekologisk odlad kattmynta av bästa kvalité och det håller vi med om! Denna leksak får alla katter att tappa behärskningen. Den är tillverkad i ett starkt och hållbart bomullstyg, vilket gör att den är mycket slitstark. Mynta-doften håller sig kvar i en evighet och katterna tröttnar aldrig på den.

Pris: 80 kr.

 

Play-N-Squeak Spring Fling med ljudship aaaa
Från GrizzlyZoo.sePlay-N-Squeak

Annorlunda kattleksak där musen är placerad på ett fjäderstativ. När man nuddar vid musen så piper den. Super trevlig leksak som får katten att röra på dig. Verkar dessvärre endast vara kattmynta i själva plattan, hade varit ett extra plus om det även fanns i musen. Trots det en mycket uppskattad kattleksak. Mellan lekarna med musen kan katten mysa på plattan och luta på kattmyntan.

 Pris: 79,90 kr.

 

Petstage Chew Fish 2-pack aaaa
Från SuperCat.sePetstage Chew Fish

Leksaksfiskar i ett mycket slitstarkt material som tåg att tuggas på. Tyget och fyllningen är snällt mot kattens tandkött och passar därför även extra bra till kattungar. Mycket lekvänlig storlek och kul att dem är färgglada. Svansen som är delad i flera snören är mycket uppskattad.

Pris: 69 kr/ 2st.

 

Fuzzy Bird aaa
Från Djurmaxi.seFuzzy Bird

Kul leksak med skallrande ljud som väcker kattens leklust direkt. Tillverkad i ett bra slitstark crinkle tyg. Pälsen på huvudet och svansen är en klar favorit hos katten. Att svansen är lång tycker katten är extra spännande då den är lätt att dra med sig i leken.

Pris: 40 kr.

 

FatCat TailChasers aa
Från SuperCat.seFatCat TailChasers

Väldigt lång och trevlig leksak. Katten uppskattar framför allt den mjuka pälsen i båda ändarna av leksaken. Saknar att svansen inte innehåller någon stoppning, den känns väldigt ihålig. Hade troligtvis fungerat bättre om den hade innehållit någon form av stoppning. Leksaken är fylld med organisk kattmynta. Används bäst vid lek med katten då det är lätt att slänga iväg.

Pris: 59 kr.

 

Cat Wubba Duck aa
Från Djurmaxi.seCat Wubba Duck

Söt kattleksak som har många funktioner. Den doftar kattmynta, den prasslar i benen samt skramlar när man skakar den. Tyvärr verkar kattmynt-doften inte hålla så länge. Tillverkad i ett mjukt plysch-material som katten gillar.

Pris: 65 kr.

 

Vill du ha tips på att göra egna kattleksaker kan du titta här.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons

  • Nummer två är bland det bästa som finns. Alla mina fem katter älskar dom. 🙂


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…