Annons
Annons


Allas tippar hur det går i finalen!


Ace Wilder och hennes fångar

Kan Ace Wilder och hennes fångar gå hela vägen?

Hej! Festival-Johanna här! I går var det genrep inför publik för första gången under finalveckan, idag var det genrep mitt på dagen och nu är det snart skarpt i Melodifestivalen 2014. Jag var på plats på genrepet i går kväll, och det var då den internationella juryn tittade så det var ingen som höll igen precis…

Annons

Då var det dags att tippa hur jag tror det går i kväll. Det är såklart oerhört svårt. Vad är svenska folket sugna på i år? Hur röstar den internationella juryn. Vem ringer och röstar? Hur mycket betyder utseendet? Scenshowen? Rösten? Själva låten?

Gilla Allas.se på Facebook

Jag tror att det i första hand står mellan tre låtar. Men egentligen har de alla något som talar emot dem så det finns ett par bubblare också såklart.

Alcazar på scen

Alcazar.

Alcazar – Blame It On The Disco. Personligen är jag sugen på att skylla allt på discot och skicka lite hederlig schlager-disco till Eurovision Song Constest. Men den eran är kanske förbi? Eller så är den eran på väg tillbaka? Underskatta aldrig discokulor som gör hela 80-talet gröna av avund.

Ace Wilder har mer och mer seglat upp som en favorit med sin Busy Doin’ Nothin’. Jag är dock osäker på hur den internationella juryn (läs mer om vilka länder som ingår HÄR) ställer sig till den låten. Får ändå vara med på min topp tre. Känns modern och Ace kan sjunga.

Sanna Nielsen i greenroom

Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen – Undo. Sanna har rösten, låten och… ja, det är kanske inte mer än så hon har med sig till finalen. Är vi, och Europa, trötta på powerballader?

 

Bubblare:

Oscar Zia – Yes We Can. Kan vi? Risken är att Oscar och Anton Ewald slåss om samma röster och att ingen av dem får speciellt många (helt beroende på hur stora telefonräkningar föräldrar till alla mellan 7 och 15 år är beredda att betala såklart) men Oscar har en bättre låt och, om sanningen ska fram, en bättre röst än Anton. Yes We Can kändes dessutom betydligt starkare på genrepet i går än på deltävlingen.

YOHIO – To the End. Det känns så längesen han var med. Kan han förlora på det? Han var visserligen med i första deltävlingen förra året också och blev ändå bara slagen på mållinjen av Robin Stjernberg till slut. Låten är bättre i år tycker jag. Mest för att jag gillar Andreas Johnson-stuket. Slagläge.

Helena Paparizou – Survivor. Populär på Spotify, populär på sociala medier. Antagligen känd för den internationella juryn. Men kommer från Andra chansen, den enda som klarat det är Robin Stjernberg förra året. Klarar Helena det? Nja…

 

Håller inte:

Linus Svenning – Bröder. Skulle kunnat hamna bland bubblarna. Fin låt och Linus sticker ut startfältet. Kan han göra en Robin och vinna på att låten behövde flera lyssningar? Antagligen inte. Och det är osäkert hur en internationell jury röstar. Men känslan och inlevelsen finns där, det behövs inga tolkar för att förstå det.

antongenrep

Anton Ewald.

Anton Ewald – Natural. Han sjunger inte riktigt rent i år Anton, är låten för svår? Den är i alla fall inte alls lika bra som förra årets ”Begging” så det här går inte.

Ellen Benediktson – Songbird. Skulle också kunnat hamna bland bubblarna. Hon har så bra röst, Ellen. Efter Anton Ewalds lite tveksamma sånginsats känns det skönt. Men jag tror inte det håller hela vägen ändå.

Panetoz – Efter solsken. Jag gillar detta. Jag vill dricka drinkar i Karibien till denna låten. Jag vill dansa hela kvällen på efterfesten till denna låten. Jag kan nästan lyssna på den när som helst. Men jag vill inte skicka den till Eurovision Song Contest. Okej?

Om vi tittar på statistik från Telenors Blueroom så är detta de mest omtalade artisterna just nu:

1. Anton Ewald

2. Helena Paparizou

3.  Ace Wilder

4. Yohio

5. Sanna Nielsen

6. Alcazar

7. Oscar Zia

8. Linus Svenning

9. Panetoz

10. Ellen Benediktsson

 

Startordningen i finalen:

1. Natural – Anton Ewald

2. Songbird – Ellen Benediktson

3. Blame It On The Disco – Alcazar

4. Yes We Can – Oscar Zia

5. Bröder – Linus Svenning

6. Survivor – Helena Paparizou

7. To the End –  YOHIO

8. Undo – Sanna Nielsen

9. Efter solsken – Panetoz

10. Busy Doin’ Nothin’ – Ace Wilder

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…