Annons


Allas tipsar om härliga vandringsleder!

Tips på vandringsleder i Europa för dig som är sugen på en vandringsresa!


Cinque Terre.

Cinque Terre i Italien

En kuststräcka på den italienska rivieran, mellan La Spezia och Genua i Ligurien på italienska västkusten, inte långt från Toscana. Hela Cinque Terre-området förklarades 1997 tillsammans med Portovenere som nationalpark och står på Unescos världsarvslista. Området är en turistattraktion med 10 mil vandringsleder som löper mellan fem pittoreska byar och i det omgivande landskapet.

Annons

Fuerteventura i Spanien

Här finns mer än bara stränder och att vandra på Fuerteventura är väldigt populärt. Det finns flera olika leder att välja mellan och man kan antingen vandra med guide eller på egen hand. Turistbyrån har kartor över lederna som har olika svårighetsgrader.

 Zermatt i Schweiz

Matterhorn.

Naturen kring Zermatt består av över 30 alptoppar över 4 000 meter med berget Matterhorn i centrum. En av de mest kända vandringslederna är Haute Route (som betyder ”hög väg” på franska), som går  mellan Chamonix och Zermatt. Under vandringen bor man på olika fjällstationer och får möjlighet att se några av alpernas högsta toppar som Mont Blanc och Matterhorn. Både sommar och vinter går turen genom högalpin terräng och över glaciärer.

Wales Coast Path, Wales

Wales Coast Path, som öppnades 2012, sammanbinder Wales 140 mil långa kust. Leden går över hedar, vackra klippor och flera kilometer långa vita sandstränder. Man kan välja att vandra en dag eller flera veckor längs en kustremsa och det är aldrig långt till närmsta övernattningsställe eller till den lokala puben.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…