Annons
Annons


Allasläsare och artist Mona G: Jag fick min revansch mot killarna…

Den gången hon vann över några av Sveriges mest etablerade dansband glömmer hon aldrig. Vilken triumf! Men Mona G har ännu en dröm...


Country- och dansbandssångerskan Mona G

Mona G blev överlycklig när Lasse Stefanz spelade in hennes låt. Foto Mats Samuelsson.

AV GUNILLA HEDENBY FOTO: MATS SAMUELSSON

Beskriv dig själv med några få ord: En djurälskande, sångtokig halländska som älskar countrymusik och allt som går i rosa. Snar till både tårar och skratt och tackar aldrig nej till en Martini!

Annons

När började du läsa Allas? Runt 1994.splash_hamtat_fran_tidningen

Varför just Allas? Den är vacker och modern. Pigg, men också berörande. Där finns något för alla.

Vad gillar du bäst i Allas? Utan inbördes ordning: Modereportagen, Tjejsnack och Ursulas spalt om hundar och katter. Jag har till och med börjat lösa korsord!

Gilla Allas.se på Facebook

Något du saknar i Allas? Fler reportage om musikanter!

Hur kom du in på sången och musiken? Har alltid varit glad för att sjunga. Fick min första gitarr när jag var sju år. Jag vann Kvällspostens talangtävling ”Sommarchansen” och första pris var en skivinspelning av min egen låt ”På väg hem”. Den kom på en elfteplats på Svensktoppen. Sedan dess har jag haft sju låtar på denna magiska lista.

Vad är det bästa med ditt jobb? Jag får jobba med min hobby och får uppskattning och kärlek som gör gott för ett ibland sviktande självförtroende. Att jag får vara lite ”glammig” i höga klackar och ha ”bling-bling” i öronen!

Vad har du på gång just nu? En ny, egen låt kommer snart ut på singel.

Ryktet säger att dansbandet Lasse Stefanz har spelat in en av dina låtar? Ja, det stämmer, det hände alldeles nyligen, och jag är så jätteglad för det! Det är låten ”Tårar skymda av ett regn” som jag har skrivit texten till. Är så stolt och lycklig!

När mår du som bäst? När jag har skrivit klart en låt. Eufori!

Ditt livs överlägset bästa minne? 1992, när min låt ”Dej ska jag älska all min tid” vann ”Hänt i veckans” Meloditävling i TV4, i hård konkurrens med tolv andra låtar av bland andra Lasse Stefanz, Thorleifs och Sten & Stanley. En härlig revansch eftersom jag hade varit lite utanför i den tuffa, mansdominerade dansbandsvärlden. Sjunger fortfarande den låten vid varje framträdande.

Vart reser du helst? Rhodos. Älskar de vita husen och de vänliga och vackra grekerna. Bra shopping också!

Har du husdjur? Nej, tyvärr. Men är stolt reservmatte till mammas katt Tuddi, en vacker och genomsnäll ”gentlekatt” i sina bästa år.

Vad ogillar du skarpt? Orättvisor och förtryck, både när det gäller människor och djur.

Vem beundrar du? Min kära lilla mamma, som alltid stöttat mig. Hon är så vacker, har en mycket söt röst, läser poesi och skriver väldigt bra. Mamma har alltid varit en strålande förebild för mig.

Vad drömmer du om – framtidsplaner? Att få fortsätta sjunga och skriva låtar. Största drömmen är att få sjunga min nya låt i tv!

Allas vår Mona G

Fullständigt namn: Mona Gustafsson.
Ålder: 58 år.
Familj: Mamma Elsie och äldre bröderna Tommy och Mats.
Yrke: Sångerska och låtskrivare.
Bor: I lägenhet i Växjö.
Lediga dagar gillar jag att: Gå i skogen, äta middag med mina vänner och shoppa.
I hängmattan läser jag: Förutom Allas gärna en deckare av Camilla Läckberg.
Vad gör du i sommar: Det blir som vanligt många framträdanden på allsånger och festivaler. Besöker min kära barndomsort Steninge, och tar mig en svängom på någon lövad dansbana.
Mitt bästa ”när det regnar”-tips: Titta på ”Mamma Mia” och njuta både av musiken och av de tre tjusiga grabbarna Pierce, Stellan och Colin.
Mitt smultronställe i Sverige: Steninge där jag är född och uppvuxen. Att få gå vid stranden och höra de eviga vågorna slå är en lisa för själen. Och sedan en kopp kaffe hos lilla mamma…
Bästa sommarlåten: Signaturmelodin till radioprogrammet ”Sommar”!

NÄSTA VECKA får ni träffa Allasläsaren Lill-Britt Gadd, som har figurerat i Allas förut…

Läs också om Allasläsarna Anna Eriksson, som är medial,  och Heléne Åfeldt som lämnade allt för att flytta utomlands.


(129)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…