Annons
Annons


Allasläsaren Anna: Jag har mött min skyddsängel

I sommar låter vi sex entusiastiska Allas-läsare presentera sig för oss! Först ut i nummer 27 är Anna Eriksson, som har en alldeles speciell talang...


Matte med jack russell-hund

Anna och hennes älskade jack russell-hund Diza är ett riktigt radarpar. Foto: Peter Ericsson.

AV GUNILLA HEDENBY

Beskriv dig själv med några få ord. Omtänksam, rak, ärlig, glad, kreativ.

splash_hamtat_fran_tidningenNär började du läsa Allas? Sommaren 2012.

Varför just Allas? Jag skulle ha något att läsa i sommarstugan och blev paff över hur mycket roligt och spännande det fanns i tidningen. En bra mix av människoöden, smaskiga recept, kluriga korsord… Är nu sen två år tillbaka stolt prenumerant. Gillar även er hemsida!

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vad gillar du bäst i tidningen? Korsorden, Tjejsnack och Tyck till.

Du bidrar ju med många intressanta och roliga insändare – var får du alla idéer från? Ur verkliga livet. Ofta kommer idéerna när jag är ute och går eller om jag inte kan sova.

Något favoritämne för dina insändare? Barn. De är så spontana och roliga!

Hur ska en bra insändare vara? Kort och med en liten knorr.

Något du saknar i Allas? Lite djupare reportage om ett ämne eller en person. Som Greta Garbo!

När mår du som bäst? När jag har varit ute och gått med Diza och sätter mig med en kopp kaffe. När jag praktiserar yoga eller mediterar.

Ditt överlägset bästa minne – förutom eventuella barns födelse! 1989 var vi och hälsade på min kompis Madelene och hennes familj i Connecticut, USA. Amerikanerna är så trevliga och gästvänliga. Allt i USA är större än här hemma – maten, frukten, affärerna –  allt! Vi åkte upp i  World Trade Center, så jag vet hur högt det var för människorna som hoppade från tornet den 11 september…

Har du husdjur? Ja, jack russell-terriern Diza, en bestämd dam på fyra år som älskar sovmorgnar och godis. När hon slickar på grytvantarna vet vi att det är dags för godispåfyllning!

Har du någon dold talang? Jag är medial. När min farmor var sjuk, drömde jag att hon tog farväl av mig. Så vaknade jag till och såg på klockan. Senare fick jag veta att min farmor dog vid exakt det klockslaget.
Har haft kontakt med mitt änglabarn Mimmi, som vi miste kort efter hennes födsel.
Har även träffat min skyddsängel, en vacker mörkhårig kvinna som har hjälpt mig när jag varit orolig för något.

Vad ogillar du skarpt? Kränkningar, mobbing, när barn och djur far illa, orättvisor.

Vem beundrar du? Konstnären Lars Lerin, både för hans underbara akvareller och för att han står på de utsattas sida. Han berättar bland annat öppet om sitt alkoholmissbruk. En fantastisk människa!

Vändpunkter i ditt liv? När jag träffade min man 1998 och när jag blev mamma till Viktor och Mimmi. När jag började med yoga och meditation. Yogan har helt förändrat min livssyn och jag är numera buddhist.

Vad drömmer du om – planer för framtiden? Att jag och min familj får vara friska. Att det blir en solig, skön sommar. Att världen blir lugnare.

ALLAS vår Anna
Ålder: 40 år
Familj: Maken Fredrik, barnen Mimmi (i himlen) Viktor, 13 år och hunden Diza.
Bor: I Katrineholm.
Yrke: Undersköterska. Har arbetat på äldreboenden, men har sen några år sjukersättning. Lediga dagar gillar jag att: Baka bröd, sy, måla akvarell, pyssla med dockskåp, sy Tilda-dockor (ingår  i en hantverksserie i romantisk stil)  gå ut med Diza, läsa, vara med min familj.
I hängmattan läser jag: Deckare, gärna Lars Keppler.
Vad gör du i sommar? Åker till Stockholm och Göteborg. Njuter på balkongen.
Mitt bästa ”när det regnar”-tips: Gosa med Diza i soffan och se en bra film.
Mitt smultronställe i Sverige: Gotland. Det är så fint med rosorna, de små husen, och ringmuren.

Nästa vecka…
…får ni lära känna Allasläsaren Heléne Åfeldt, som även har medverkat som krönikör hos oss!

 


(8)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…