Annons
Annons


Allasläsaren Heléne: Jag kastade isskrapan och flyttade till Spanien

Dags för en ny Allasläsare att presentera sig! Heléne Åfeldt är en handlingens kvinna - efter en iskall vinter fick hon nog, sålde huset i Skåne och flyttade till Spanien...


Man och kvinna med hundar.

Heléne Åfeldt i soliga Spanien med maken Christer och hundarna Sally och Nanna.

AV GUNILLA HEDENBY  FOTO BILL ZYGMANT

Beskriv dig själv med några få ord: Envis, lojal och otålig. Kort stubin. Snäll. Glad.

Hur hamnade du i Spanien? Semestrade här två veckor i augusti. Vintern efter var hemsk, och våren därpå sålde jag mitt hus och lämnade Tygelsjö via splash_hamtat_fran_tidningenKöpenhamnsbron den 25:e maj år 2006. Passade på att slänga ut isskraporna halvvägs över bron från bilfönstret.

Annons

Längtar du tillbaka till Sverige? Saknar de svenska skogarna.

Gilla Allas.se på Facebook

Det bästa med Spanien? Klimatet, värmen och ljuset.

Det bästa med Sverige? Naturen.

När började du läsa Allas? För 20 år sedan. Onsdagar var den enda dag jag slutade jobba i rimlig tid så då köpte jag Allas, en stor påse ostkrokar, åkte hem och delade tidning, snacks och säng med min dåvarande sambo, katten Svea.

Varför just Allas? Bra reportage med substans, som när ni skrev om de kinesiska kvinnorna i Yunnan. Ni lyckas till och med informera om olika sjukdomar utan att få en att känna sig uråldrig! Karin Elmbergs trädgårdsreportage läser jag alltid med stort intresse.

Vad gillar du bäst i tidningen? Trädgårdsreportagen, Tyck till, Tjejsnack.

Vad läser du först? Recepten.

Du är ju gästkrönikör i Allas, var kommer lusten att skriva ifrån? Tycker det är ett bra sätt att vara med sig själv utan att bli avbruten.

Var får du idéerna till dina krönikor? Jag skriver om saker som jag och andra varit med om, både roligt och sorgligt. Det finns så många intressanta människor att skiva om, bara man tar sig tid att lyssna.

När mår du som bäst? När jag dricker mitt kaffe ute på morgonen och tittar på småfåglarna i fågelbadet. Det är nästan tyst, bara kvitter runt om mig.

Ditt livs överlägset bästa minne: En tidig morgon vid Mogadishusjön i Somalia, när jag stod och tittade på flodhästar.

Vart reser du allra helst? Tillbaka till Afrika!

Har du husdjur? Två blandrashundar; Sally som vi har ”delad vårdnad” om, och så Nanna, som blev utslängd och åkte med oss hem en dag. Gav oss sju valpar några veckor efter och är ett riktigt matvrak!

Har du någon dold talang? Rimmar när jag fått ett glas vin för mycket. Kan i samma tillstånd göra en imitation av Edwina i tv-serien ”Helt hysteriskt”. Tyvärr får detta inte den uppskattning det förtjänar av omgivningen…

Vad ogillar du skarpt? Avund, missunnsamhet och girighet.

Vem beundrar du? Leif GW Persson.

Vändpunkter i ditt liv? Flytten till Spanien.

Vad drömmer du om – planer för framtiden? Mer ledig tid. Att kunna leva på att skriva. Ligga i en hammock med Sally på magen och Nanna nedanför och tänka ut nästa historia.

Allas vår Heléne Åfeldt

Ålder: 55
år.
Familj: Gift sedan 2014 med Christer. Inga egna barn men Christer har en vuxen son, Andreas. Två hundar, Sally och Nanna.
Yrke: Mentalskötare i tio år, chef och controller på ett företag som importerade snittblommor i tio år, numera restaurangägare tillsammans med min man sedan tio år.
Bor: Los Alcazares, en liten mysig, mångkulturell stad i Murcia i sydöstra Spanien
Lediga dagar gillar jag att: Gå ut med hundarna, laga nya maträtter – med skiftande resultat! Skriva krönikor till Allas.
I hängmattan läser jag: Leif GW Persson.
Vad gör du i sommar? Driver min egen restaurang, Bacchus.
Mitt bästa ”när det regnar”-tips: Gör som spanjorerna, hasar runt i morgonrocken och sticker inte näsan utanför dörren.
Mitt smultronställe: En svensk skog en höstmorgon med svamp och bär.

Nästa vecka…
…får ni träffa countrysångerskan Mona G!


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…