Annons
Annons


Allasläsaren Lill-Britt Gadd: Alve och jag möttes igen efter 20 år

Allasläsaren Lill-Britt Gadds största sorg är förlusten av sin son. Men hon har också mycket att glädjas åt. Inte minst kärleken till Alve – som hon återförenades med efter en lång skilsmässa...


Kvinna i blomstrande trädgård.

Det syns att Lill-Britt tycker om att påta i sin trädgård! Fot: Christel Lind.

AV GUNILLA HEDENBY  FOTO: CHRISTEL LIND

Beskriv dig själv med några få ord. Optimistisk, positiv och glad, men nere i en djup svacka nu efter min sons död.

När började du läsa Allas? Mamma hade den, så jag är uppväxt med Allas.splash_hamtat_fran_tidningen

Annons

Varför just Allas? Mycket läsning och bra korsord.

Vad gillar du bäst i tidningen? Läsarnas egna sidor, insändarsidorna, Tjejsnack, korsorden.

Vad läser du först? Jag läser den från första sidan till sista. Fast korsorden sparar jag till sist.

Något du saknar i Allas? Virkbeskrivningar.

När mår du som bäst? När jag inte har så ont i min mage, vilket tyvärr sällan händer.

Vad är det för fel med din mage? 1973 fick jag blödande magsår. Det blev komplikationer, som tarmvred och galläckage. 1993 kom tarmvredet tillbaka, och när såret nästan var läkt sprack det plötsligt upp igen. Det blev en dramatisk färd till sjukhuset, där jag las i respirator. Jag var riktigt illa däran, och efter det har jag haft ständiga smärtor på grund av sammanväxningar. Jag kommer aldrig att bli bra igen. Tarmvreden återkommer regelbundet, och jag går i ständig skräck för att läkarna ska tvingas öppna mig igen. Tar fentanylplåster mot smärtan men är aldrig smärtfri.

Ditt livs överlägset bästa minne – förutom dina barns födelse! När jag tog studenten vid 34 års ålder med fina betyg.

Vart reser du helst? Ingenstans – jag är en typisk hemmamänniska.

Har du husdjur? Inte just nu, men blir det så är det katt som gäller! Älskar katter för deras självständighet, och så är de rumsrena från början. De behöver varken rastas eller dresseras, de går sina egna vägar.

Har du någon dold talang? Jag målar, och har fått några dikter publicerade.

Vad ogillar du skarpt? Orättvisor, falskhet, elakhet.

Vem beundrar du? Min salig mor som lyckade hålla ihop en familj med många barn. Hon var alltid glad och positiv och gjorde sitt bästa, och har varit en stor förebild.

Vändpunkter i ditt liv? När jag hade skaffat mig gymnasiekompetens och fått självförtroende skilde jag mig efter 20 års äktenskap. Jag kände mig fri, och barnen och jag fick lugn och ro. Min ungdomskärlek Alve tog kontakt med mig på alla hjärtans dag, och vi bestämde träff. Det hela slutade med att det blev vi igen, och nu har vi varit gifta i 26 år! Vi berättade om vår återförening i ett reportage i Allas 1996, så detta är andra gången jag är med i Allas!

Vad drömmer du om – planer för framtiden? Fred på jorden, och att bli helt frisk – vilket är en önskedröm.

Allas vår Lill-Britt Gadd

Ålder: 63 år.
Familj: Maken Alve, döttrarna Annelie, 44 år, och Jessica, 41, barnbarnen Madicken, Morris, Robin, Filip, Saga och Love-Li, samt sonen Ken som blev ett änglabarn i februari och är djupt saknad. Sorgen är kärlekens pris…
Bor: Vid Hovs hallar utanför Båstad.
Jobbar med: Har sedan 15 år tillbaka sjukbidrag. Jobbade tidigare som undersköterska på intensiven och postoperativa avdelningen på Hässleholms sjukhus.
Lediga dagar gillar jag att: Pyssla, baka, påta i trädgården, fynda på loppisar.
I hängmattan läser jag: Allas eller en Nora Roberts-bok.
Vad gör du i sommar? Påtar, är vid havet.
Mitt bästa ”när det regnar”-tips: Pyssla, sitta vid datorn, baka – eller ta på mig regnkläder och gå ut!
Mitt smultronställe i Sverige: Alla med hav och skog! Blekinge skärgård är fint.
Mitt motto: Carpe diem (fånga dagen).

NÄSTA VECKA får ni träffa Allasläsaren Ing-Britt Gillberg som har ett bra tips till oss alla när vi blir arga!

Läs också om Allasläsarna…

Anna Eriksson – som är medial.

Heléne Åfeldt – som vågade språnget mot det okända.

Artisten Mona G – som äntligen fick sin efterlängtade revansch.

LÄS OCKSÅ


(49)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…