Annons


Allt fler byter bostad med varandra på semestern


Bostadsbyten som semesterform växer sig allt starkare på den Skandinaviska marknaden. Och många vill åka till Sverige.

De som oftast byter hem under semestern är de som är intresserade av att resa mycket, är öppna, sociala och nyfikna på andra människor och kulturer. Man måste vara avslappnad i sitt förhållande till sitt hem och sina saker. I gengäld får man en bekväm, rolig och annorlunda semester. Man slipper de vanliga turistfällorna och får verkligen uppleva hur det är att bo i landet man åker till. Att kunna ha sin semester i ett fullt utrustat hem med alla bekvämligheter och dessutom kunna leva som en i samhället går inte att jämföra med något annan semesterform.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vi svenskar tänker kanske inte på vårt eget land som ett semesterresmål, men så ser inte resten av världen på oss. Sverige är ett exotiskt och annorlunda resmål och det är inte bara Stockholm som är intressant, en liten röd stuga mitt i Sverige är minst lika spännande. Och tillgången är mindre än efterfrågan. En av sajterna, hembyte.nu har idag över 1100 medlemmar över hela världen som vill komma till någon av de 450 medlemmarna i Sverige.

Vad är hembyte?
En semesterform som går ut på att man byter hem med varandra. Du bor i mitt hem så bor jag i ditt.

Vem är med?
Alla möjliga. Familjer, pensionärer, singlar, par, folk med djur, folk med handikapp. Det de har gemensamt är reslust, öppenhet och tillit till andra. Innan du gör ditt byte har du tät kontakt med personen du skall byta med och detta skrämmer bort folk med oärliga intentioner.

Hur går det till?
Man blir medlem i någon av de olika klubbarna som finns. HomeExchange.com är den största med över 40 000 medlemmar i 137 länder. Genom att vara medlem i en klubb är dina personliga uppgifter bara tillgängliga för andra medlemmar. Priserna varierar mellan olika klubbar.

Varför?
Om du vill resa på ett annorlunda sätt och slippa de stora turistområdena, uppleva ett land från ”insidan”, styra din egen semester, bo bekvämt med allt du behöver i köket, leksaker till barnen, trädgård och kanske slippa hyra bil, då är detta sättet att resa på. Dessutom kostar det mycket mindre än en traditionell semester.

Här är tre klubbar för bostadsbyte under semestern:

Intervac/homeexchange

Hembyte.nu

Bostadsbyte.com


(6)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…