Annons


Allt fler gifter sig utomlands – Thailand lockar mest!


Intresset för att gifta sig utomlands är större än någonsin. Nästan 70 procent skulle vilja gifta sig utomlands och allra mest lockar ett barfotabröllop i Thailand. Sol, värme och en exotisk miljö är det som främst gör att många planerar sitt bröllop utomlands.

Annons

Detta visar en färsk undersökning genomförd av Resia.

– Vi ser ett stadigt ökat intresse för att kombinera sitt bröllop med en utlandsresa och maj till augusti är högsäsong för oss. I dag är det relativt enkelt att lösa administrationen och många av våra samarbetspartners erbjuder tjänsten att hjälpa till med bröllopsplaner och förberedelser om man vill gifta sig utomlands. Kritvita stränder och romantiska solnedgångar brukar vara det som står högst upp på önskelistan, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia.

Gilla Allas.se på Facebook

Nästan hälften av de tillfrågade säger att den främsta anledningen till att man skulle vilja gifta sig utomlands är sol, värme och en exotisk miljö. Att kunna hålla bröllopet enkelt och kravlöst, och möjligheten att ha få eller inga bröllopsgäster är andra argument som talar för ett bröllop utomlands, enligt undersökningen. Nästan 10 procent drömmer om att kombinera ett bröllop med en längre resa och nio av tio tycker att det är helt okej att önska sig pengar till bröllopsresan i present.

Svenskarnas drömplats för ett bröllop utomlands

1. Thailand
2. Italien (Capri/Rom)
3. Grekland
4. Karibien
5. New York
6. Paris
7. Hawaii
8. Maldiverna
9. Las Vegas
10. Mallorca.

Undersökningen genomfördes av Resia i april 2012 där 1350 personer i Resias kundpanel har svarat på frågor om planer för bröllop utomlands. Urvalet är ett s k bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.


(16)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…