Annons
Annons


Allt om Eurovision i Stockholm!

Tisdagen den 10 maj drar årets Eurovision Song Contest igång. Och denna gång går den som bekant av i Stockholm, Sverige! Vi har både reporter och fotograf på plats hela veckan!


mans-zelmerlow-petra-mede

Måns Zelmerlöw och Petra Mede leder Eurovison Song Contest 2016 från Stockholm. Foto: Stefan Johansson

Allas reporter festival-Johanna och fotograf Stefan Johansson är på plats i Stockholm, tillsammans med resten av Europa, för att rapportera från en av världens största musiktävlingar.

Nedan kommer fakta att ha koll på och vill du inte missa något kan du följa vår rapportering från Eurovision här.

Fakta Eurovision Song Contest 2016

Var och när? Den stora Eurovisionfesten går av stapeln 10:e, 12.e och 14:e maj i Globen i Stockholm.

Annons

Vem är programledare? Petra Mede och Måns Zelmerlöw. Edward af Sillén står för regi och skriver manus tillsammans med Daniel Réhn.

Var kan man festa? På feststället EuroClub framför kungliga slottet och Eurovision Village i Kungsträdgården. Festen breddas med en stjärnspäckad storsatsning under ledning av Sanna Nielsen som kommer att gästas av artister som Carola, Loreen, Danny Saucedo och Panetoz under Eurovision The Party på Tele2 Arena. Där kommer man också att kunna följa finalsändningen från Globen live.

Vilka länder och artister är med i Eurovision? Här kan du se alla länder som tävlar i Eurovision 2016. Bland andra bjuds Australien in att tävla på nytt efter landets femteplats i Wien 2015 med Guy Sebastians ”Tonight Again”.

Hur många länder går vidare från varje semifinal? 10 länder går vidare till fianalen. Finalens ”big five”, Frankrike, Tyskland, Italien och Storbrittannien plus Sverige är redan klara för finalen den 14 maj

Vem kommenterar tävlingen i Svt? Lotta Bromé

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…