Annons
Annons


Alternativ leksakskatalog samlar sjuka barns julönskningar

Materiella ting är inte lyckan när man är sjuk – då är det livets upplevelser man önskar sig. Därför har Min Stora Dag tagit fram Önskekatalogen 2016, som visar sjuka barns julönskningar och ger människor möjlighet att uppfylla dem.


Sjuk pojke med nalle.

För sjuka barn handlar julens önskningar om annat än leksaker.

Samtidigt som landets brevlådor fylls med pryl- och leksakskataloger visar forskning att både ge och få upplevelser – inte saker – gör människor lyckligare.

Annons

Därför har stiftelsen Min Stora Dag, med hjälp av brödföretaget Bonjour, tagit fram Önskekatalogen 2016 – en katalog som dokumenterar sjuka barns julönskningar och ger människor möjligheten att uppfylla dem.

– Julen är önskningarnas tid, men också en tid för omtanke. Med katalogen hoppas vi bidra till att uppmärksamma de många barn som har helt andra önskningar inför julen och få fler att vilja bidra till att uppfylla dem, säger Marie-Louise Scholdtz, Marknads- & Insamlingsansvarig på Min Stora Dag.

Lussebulle ger bidrag

Utöver katalogen har även ”Önskebullen” tagits fram, en lussebulle som säljs hos Pressbyrån och utvalda ICA- och Coop-butiker över hela landet till förmån för stiftelsen.

– Tillsammans med Min Stora Dag vill vi sätta fokus på de barn vars önskningar känns extra angelägna. Genom att köpa en ”önskebulle” eller ta del av barnens önskningar i den alternativa katalogen kan alla som vill bidra till att uppfylla de här barnens högsta önskan, säger Pontus Cederberg, Marknadschef på Bonjour.

Utdrag ur Önskekatalogen:

Elsa, 11 år, har en medfödd muskelsjukdom:

– Min största dröm är att få åka alla transportmedel som finns i hela världen.

Vilhelm, 6 år, sjuk i MS:

– Jag skulle vilja träffa Kungen, för han är kung och får bestämma.

Irma, 9 år, har Chrons sjukdom:

– Jag önskar att jag fick åka till en strand i ett varmt land med min mamma, pappa, storasyster och vår hund.

Läs också: Sticka minimössor för välgörande ändamål


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…