Annons
Annons


Anders Jansson och Nour El-Refai blir programledare för Melodifestivalen 2014


Foto: Johan Paulin/SVT

Foto: Johan Paulin/SVT

I dag blev det klart att det är Anders Jansson och Nour El-Refai som leder Melodifestivalen 2014. De två skånska komikerna presenterades av Christer Björkman under en presskonferens på Svt idag.

Annons

Nour El-Refai har ett brett register. Skådespelare, komiker, programledare i radio och inte minst – en av barnens favoriter i Barnkanalen. Hon känns igen från bland annat humorserierna Morgonsoffan, Sverige pussas och kramas och Ballar av stål. 2010 var hon en av programledarna i Musikhjälpen och hon har också kunnat höras i Morgonpasset i P3.

Gilla Allas.se på Facebook

Anders Jansson slog igenom brett i tv-serien Hipp Hipp! i början av 2000-talet och är en av våra folkkäraste komiker. 2010 gjorde han succé som kommunalpolitikern Lars-Göran Bengtsson i humorserien Starke man och tidigare i höstas kunde han ses i Intresseklubben och i humorserien Halvvägs till himlen.

En lång rad profiler har lett Melodifestivalen sedan turnén startade 2002. Ofta har medverkan lett till en framskjuten plats i rampljuset även efter festivalen. Här är namnen vi fått slå följe med under åren:

2002: Kristin Kaspersen och Claes Åkesson

2003: Mark Levengood, Charlotte Nilsson, Lena Philipsson, Carola Häggkvist, Lill-Babs, Roger Pontare och Jonas Gardell

2004: Charlotte Perrelli, Ola Lindholm och Peter Settman

2005: Alexandra Pascalidou, Shan Atci, Annika Jankell, Erik Haag, Henrik Schyffert, Jill Johnson, Johanna Westman, Kayo Shekoni, Mark Levengood, Markoolio och Micke Leijnegard

2006: Lena Philipsson

2007: Kristian Luuk

2008: Kristian Luuk

2009: Petra Mede

2010: Måns Zelmerlöw, Dolph Lundgren och Christine Meltzer

2011: Marie Serneholt och Rickard Olsson

2012: Sarah Dawn Finer, Helena Bergström och Gina Dirawi

2013: Gina Dirawi och Danny Saucedo


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…