Annons
Annons


Anders Lundin gräver efter historia


 

Anders Lundin leder en ny historisk serie ”Det hände här”, där han ger sig ut på små orter i Sverige och gräver efter omvälvande historiska berättelse. Foto: Mathias Otterberg

Alla slumrande små orter bär på ett okänt spännande förflutet – saker som kan få hela Sverige att häpna. Det ska Anders Lundin bevisa i SVT:s nya storsatsning på historia ”Det hände här”.

 

Annons

– Det här känns väldigt roligt. Jag har alltid varit historieintresserad och vart jag än kommer har jag fantiserat om vilka märkliga händelser som kan ha utspelat sig just där. Dessutom är jag historielärare, så äntligen får jag användning för dom kunskaperna i en tv-produktion.

Gilla Allas.se på Facebook

Dramatiska händelser
Anders Lundin åker runt till små orter i Sverige med övertygelsen att omstörtande händelser och dramatiska livsöden går att hitta överallt. Det gäller bara att leta på rätt ställen och att prata med rätt personer. Till sin hjälp har han tre historiker och på tre dagar ska de finna fantastisk okänd historia som ortsborna kommer bli malliga av att höra.

Namnger gator
Den tredje dagen samlar man ortsborna på torget för att få berätta om vad Anders och historikerna grävt fram med hjälp av minnesgoda ortsbor. Den bästa historien kommer att ge namn till en gata eller plats. Det kommer handla om allt från spökhistorier, våldsamma drabbningar, kärleksöden och ond bråd död.

Historikerna heter Bo Eriksson, Anna-Maria Forsberg och Lisa Hellman.

Det hände här: TV-serie i fyra delar. Sändning i januari 2013. SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…