Annons
Annons


Andreas: Känner mig inte hotad


Melodifestivalen 2015

Pressbild/SVT Andreas Weise tävlar i Melodifestivalens tredje deltävling i Östersund den 21/2 med ”Bring out the fire” (Låtskrivare: Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son)

Vad kan du berätta om din låt?

Min låt är en energisk och stark poplåt med mycket influenser av motown och funk. Låten är lika trallvänlig och uptempo som den är viktig rent budskapsmässigt för egen del. Förhoppningsvis kan fler identifiera sig med det jag sjunger om.

Annons

Vad säger du om årets startfält i din deltävling?

Startfältet i min deltävling är livsfarlig på många sätt. Dels är det unga up and coming artister och sen veteraner. Mitt i allt detta en same som har tagit Sverige med storm. Jag hamnar någonstans i mitten där jag får leka på egen planhalva vilket jag trivs med väldigt mycket. Men mitt mål är ju finalen i Friends och ärligt talat känner jag mig inte så hotad.

Gilla Allas.se på Facebook

Vad är det roligaste med Melodifestivalen?

Med tanke på att jag inte varit med tidigare så har jag ingen direkt erfarenhet, men jag måste säga att bara få vara med är roligt. Jag älskar stora scener och stora sammanhang och då har jag ju kommit helt rätt. 🙂

Hur förbereder du dig?

Det viktigaste man måste tänka på som artist är att inte låta nerver påverka sitt framträdande. Något som inte är så lätt ju mer pressen ökar. I mitt fall så förbereder jag mig på låten genom att träna in sången i muskelminnet. Jag MÅSTE kunna låten så pass bra i alla delar av kroppen så jag kan framföra den stabilt oavsett hur nervös jag blir. Fysisk träning i form av kondition och styrka flera ggr i veckan är också med i mitt förberedande. Jag har ju skräddarsydda kläder från bland annat Jens Dahlström och det blir inte billigt om jag väljer att gå upp några kilo.

Något speciellt du gör precis innan framträdandet?

Jag andas djupt och tänker på att detta är KUL. Jag glömmer tävlingen i 3 minuter och bara kör. 🙂

Din egen favoritlåt genom tiderna i Melodifestivalsammanhang?

Diggiloo Diggiley.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…