Annons
Annons


Anja Pärson och hustrun Filippa Rådin gör allt ihop: ”Vi är där för varandra”

När Anja Pärson dansar loss i "Let's dance" på fredagarna finns hustrun Filippa Rådin alltid med i publiken eller kulisserna. Inte bara som stöd, utan också som stylist. Paret gör det mesta i jobbväg tillsammans, men det finns vissa baksidor med att leva tillsammans med en alpin storåkare. "Det är hemskt när man träffar någon på gatan och de hälsar på mig men inte på Filippa", säger Anja Pärson i TV4 Nyhetsmorgon.


Anja Pärson och hennes fru Filippa Rådin har tillfälligt flyttat från hemmet i Umeå och bor just nu i Stockholm. Anledningen är Anja Pärsons medverkan i ”Let’s dance”.

– Det var tvunget att göra så för att få ihop det, att vi bor här nere i Stockholm nu under den här perioden. Egentligen ska vi vara hemma varannan vecka med vår äldsta dotter, men ”Let’s dance” suger tag i en och ser till att man har fullt upp. Så vi fick göra en rockad, och det är väl det som är det fina med oss, att vi kan göra en sådan grej, säger Anja Pärson i TV4 Nyhetsmorgon.

Annons

Filippa Rådin och Anja Pärson i Nyhetsmorgon. Bild: TV4

I programmet berättar hon att Filippa Rådin inte bara är med under ”Let’s dance” för att vara ett stöd åt sin fru – hon jobbar dessutom med Anjas styling. De avslöjar att Filippa har svårt att hålla sig borta från strass.

– Min stil är ofta det som Filippa väljer och hon har en gömd glitter- och strassperson där inne. Så direkt när jag får på mig en outfit kommer de små detaljerna, det ska alltid vara lite bling-bling, säger Anja Pärson.

”Jag förminskas”

Att jobba ihop är något som paret är vana vid. Anja Pärson berättar att de ofta är väldigt involverade i varandras projekt. De går verkligen ”all in” när de väl har bestämt sig för att genomföra ett projekt – och ställer alltid upp för varandra.

– Oavsett om det är Filippa som gör en fashion week uppe i Umeå eller jag som gör ”Let’s dance”, så är vi där för varandra och vi ger och tar av tiden. Jag fick väldigt mycket tid när jag tävlade och nu hjälper Filippa mig extremt mycket under ”Let’s dance”. Men när hon har projekt står jag där och bygger eller gör något annat, säger hon till TV4 Nyhetsmorgon.

Programledaren Jenny Strömstedt säger att hon under arbetet med programserien ”Tillsammans med Strömstedts” mötte flera par som jobbade ihop. Hon berättar att många av paren har upplevt att deras jobb nedvärderas, bara för att de också har en kärleksrelation. Något som också Anja och Filippa känner igen sig i.

– Så är det absolut, och speciellt kanske om man som i mitt fall lever med en världsstjärna – jag förminskas. Och det brottas vi med, absolut, säger Filippa Rådin.

Kan möta folk som inte hälsar

Hon säger att hon är en stark person, men att hon ändå blir riktigt arg när folk förbiser henne och bara riktar sig till hennes fru.

– Jag blir verkligen arg, jag är väldigt temperamentsfull. Det stör mig medmänskligt också. Jag tycker det är viktigt att man faktiskt ser varandra och hälsar på varandra. Det bör man göra, med alla.

Anja Pärson och Filippa Rådin under inspelningen av ”Let’s dance”. Bild: Patrik C Österberg/IBL Bildbyrå

Anja Pärson håller med om att det är jobbigt när folk behandlar henne och Filippa annorlunda.

– Det är hemskt när man träffar någon på gatan och de hälsar på mig men inte på Filippa. Det känns jättekonstigt, säger hon i TV4 Nyhetsmorgon.

Bjuder på en rumba

De två har varit ett par i tio år. Under de åren har de hunnit få två söner, Elvis och Maximilian. Sedan tidigare har de också Filippas dotter Emmi från ett tidigare äktenskap. Och kärleken har definitivt förändrats under de tio gångna åren.

– O ja, nu har vi tre barn, då hade vi ett. Då var vi ute på touren och det är väl i och för sig inte så stor skillnad mot ”Let’s dance” – man är väldigt mycket i någonting, säger Filippa.

Filippa Rådin och Anja Pärson tillsammans med programledarna Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad. Bild: TV4

På fredagskvällen är det åter dags för Anja Pärson att ta plats på dansgolvet. Tillsammans med sin danspartner Calle Sterner ska hon den här veckan bjuda på en rumba och en flashdance. Hon avslöjar i TV4 Nyhetsmorgon att hon inte alls känner sig säker på att det blir en finalplats i tävlingen.

– Fram till påskveckan kände jag mig ganska bra med, men från och med nu känns det hur öppet som helst. Den här fredagen kommer att bli som en smällkaramell, det kommer att bli grymma danser.

Av Minna Wallén-Widung

Här kan du se hela intervjun i TV4 Nyhetsmorgon:

Läs också: Här är alla deltagare i ”Let’s dance”

LÄS OCKSÅ


(411)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…