Annons
Annons


Anne Lundberg är tillbaka med Landgång

I ”Landgång” reser Anne Lundberg ut i världen för att besöka kockar som jobbar i spännande miljöer. Av dem lär hon sig matlagning under mycket speciella förhållanden.


Anne har handlat, och nu ska det lagas Rwandisk mat. Foto: SVT/SVT

Anne har handlat, och nu ska det lagas Rwandisk mat. Foto: SVT/SVT

I årets sju entimmesprogram besöker hon bland annat ”Clowner utan gränser” i Rwanda, Svenska kyrkan i London och Tubberödshus äldreboende.

Clowner som förändrar liv

I det första programmet åker Anne till Rwanda, där fler än 800 000 människor dödades i ett folkmord 1994. Hon följer med clownerna Karin och Camilla på en resa genom minnenas Rwanda och besöker flyktinglägret i Kiziba och barnhemmet i Gisenyi, där Clowner utan gränser förändrar liv och väcker hopp med hjälp av skratt.

Orkan och karneval

I program två har resan gått till USA. Hela Amerika höll andan när orkanen Katrina slog till mot New Orleans i augusti 2005. Anne vill ta reda på hur livet i staden ser ut idag. Under veckan pågår en av de mest berömda karnevalerna i världen, Mardi Gras, och Anne blir medbjuden att gå med i karnevalståget. Dessutom följer hon med krabbfiskaren Roy ut i träskmarkerna och lär sig laga äkta cajunmat!

Jobb som ger självkänsla

I det tredje avsnittet är vi tillbaka i Sverige, närmare bestämt i Rosengård i Malmö. På Yalla Trappan hittar arbetslösa invandrarkvinnor en väg till ett framgångsrikt yrkesliv och självkänsla. Anne lär sig laga mängder av mellanösterninspirerad mat och får veta det hemliga receptet på Zeinas hemlagade fikonmarmelad.

Annons

Landgång: Torsdag 20 augusti, kl 20.00 i SVT1 (del 1 av 3)


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…