Annons
Annons


Anne Lundbergs nya serie – om mod, hopp och livsglädje


Anne Lundberg har under ett års tid följt Nora, Tomas, Charlotte och Pontus som alla varit med om olyckor som förändrade deras framtid. Foto: SVT

En andra chans heter Anne Lundbergs nya dokumentärserie om och med fyra unga människor som varit med om en svår olycka som för alltid förändrar deras liv. Framtiden blir aldrig mer som de tänkt sig.

Annons

Men de har överlevt och de har en framtid – de har fått en andra chans.

Finns det en mening?
Vad väljer Charlotte, Nora, Tomas och Pontus att göra med resten av sina liv? Hur annorlunda måste livet bli? Kan man fortsätta finna mening, hitta glädjen, utvecklas som människa, fullfölja drömmar och även bilda familj? Och hur klarar omgivningen att möta det svåra?

Gilla Allas.se på Facebook

– Om vår förra serie Himlen kan vänta handlade om att lära sig leva med döden som hot, så handlar den nya serien om att finna argumenten för att fortsätta leva, att lära sig leva på nytt och om mod, styrka och kärlek, säger Anne Lundberg.

Sanningar om livet
– Hur behandlar vi egentligen alla i vår närhet som på något sätt är funktionshindrade? Precis som i Himlen kan vänta kommer vi att få komma nära och få höra sanningarna om livet. Ingen bör ta något för givet. Vi är alla sårbara. Och när livet slås i spillror så är det möjligt att hitta mening igen.

Medverkande: Charlotte, 37 år, Nynäshamn, ensamstående småbarnsmamma.
Nora, 30, Malmö, gift och väntar sitt första barn.
Tomas, 21, Stockholm, studerande med flickvän.
Pontus, 23, Lund, mamma och farmor.

En andra chans: Torsdag 11 augusti kl 21.00. SVT1 (del 1 av 10)

LÄS OCKSÅ


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…