Annons
Annons


Fel i limprecept


I Allas nummer 45 har vi ett recept på Annelundslimpor. Tyvärr har det blivit fel när det gäller mjölmängden. Vi har skrivit deciliter i stället för det rätta som är liter.

Här kommer det rätta receptet:

Annons

Annelundslimpor
4 bröd

Till skållning:
7 1/2 dl vatten
3 dl kornkross
2 dl russin
1 1/2 dl linfrö
1 dl kli

Till utbakning:
4 dl vatten
75 g jäst
3 dl grovrivna äpplen eller 1 1/2 dl äppelmos
1 msk salt
2,2–2,6 l specialvetemjöl eller dinkelsikt

1. På kvällen: Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt kornkross, russin, linfrö och kli. Lägg på lock och låt svälla i rumstemperatur över natten.

2. På morgonen: Häll vattnet direkt i kastrullen och ljumma allt till 37°. Smula jästen i en skål och häll över den ljumma blandningen. Rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt de rivna äpplena, salt och det mesta av mjölet.

3. Knåda degen 4–5 min i hushållsmaskin. Jäs övertäckt ca 40 min.

4. Arbeta degen ytterl några sek i maskinen efter jäsningen och ta sedan upp den på mjölat bakbord.

5. Dela degen i fyra delar och forma runda limpor. Lägg dem i bakpappersklädd långpanna. Strö lite mjöl mellan och över limporna. Jäs ca 30 min eller till dubbel storlek.

6. Ställ in plåten längst ner i 250°. Sänk värmen till 200° och grädda i ca 50 min. Låt limporna svalna inlindade i bakduk


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…