Annons
Annons


Ännu mer Wallander på engelska!


Kenneth Branagh som Kurt Wallander. Foto: Yellowbird/TV4

Tre fredagar i rad, med start i kväll, får vi åter möta den engelske superstjärnan Kenneth Branagh i rollen som den svenske superkommissarien Kurt Wallander.

Brittiska BBC har filmatiserat nio av Henning Mankells Wallander-böcker. Ytterligare tre är att vänta.  Sex av dem har visats tidigare och nu i augusti visar TV4 den tredje omgången.

Annons

Filmerna är baserade på Henning Mankells romaner Händelse om hösten, Hundarna i Riga och Innan frosten, alla inspelade 2012 i Ystad och Riga.

Gilla Allas.se på Facebook

1. Händelse om hösten
Wallander och hans flickvän Vanja har precis flyttat ihop i ett nytt hus när Wallanders hund hittar ett skelett nedgrävt i trädgården. Samtidigt spolas en arm upp på stranden i Ystad. Den tillhör en kvinna från Polen som setts på en färja. Frågan är om hon tog sitt liv eller blev knuffad i vattnet.
Fredag 2 augusti kl 21.00 i TV 4

2.Hundarna i Riga
Wallander undersöker mordet på två kriminella från Östeuropa som flutit i land i en livbåt i Ystad. Den lettiska polisen Karlis kommer till Ystad för att hjälpa Wallander. När han återvänder hem blir han mördad och Wallander känner att det är hans plikt att hitta mördarna.
Fredag 9 augusti kl 21.00 i TV 4

3. Innan frosten
Vid en sjö utanför Ystad tänder en man eld på sex stycken svanar och dödar en person som blivit vittne till händelsen. Samtidigt får Wallander besök av Anna, en vän till hans dotter Linda, som behöver hans hjälp.
Fredag 16 augusti kl 21.00 i TV 4

I rollerna ser vi bl a: Kenneth Branagh, Saskia Reeves, Sarah Smart, Donald Sumpter, Con O’Neill, Claire Hackett.

Regi: Toby Haynes

 

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…