Annons
Annons


Anny är Sveriges mest äventyrliga mormor


Att flytta till USA när man är över 70 år, utan att kunna språket ordentligt är det nog inte många som gör. Men det var just vad Anny Jakobsson, 76 år, från Brännö, gjorde för att vara nanny åt barnbarnsbarnet. Och för detta har Anny nu utsetts till Sveriges Äventyrligaste mor/farförälder. I början hade Anny problem med språket men nu förstår hon och talar engelska ganska obehindrat.

Annons

Bland de andra pristagarna finns Sveriges Äventyrligaste Familj 2010, familjen Fredholm-Ferreira som består av mamma Jytte, pappa Craig och sönerna Storm, Cruise och Wilder. Familjen Fredholm-Ferreira är inte som andra familjer, de tar med sina barn till Sydafrika där de stoppar in dem i burar och sänker ner dem i havet där det finns fullt av vithaj. Sonen Wilder blev vid 7 års ålder världens yngste hajdykare.

Gilla Allas.se på Facebook

Andra pris i tävlingen om Sveriges äventyrligaste familj 2010 är familjen Hammarberg från Malmö som är ute på en världsomsegling med barnen Lovis, 4 år och Otto, 3 år. Familjen har redan hunnit bo på båten i åtta år som en förberedelse för äventyret. Både Lovis och Otto har alltså bott på båten hela livet.

I kategorin Sveriges Äventyrligaste Syskonpar 2010 vann Johan Bäck, 20 år och Fredrik Bäck, 22 år från Täby, som tillbringar semestrarna tillsammans på vandring i Sarek. De började åka till Sarek för sex år sedan efter att de förlorat sin mamma och återvänder åtminstone en gång per år, ofta flera, för att fiska, vandra och campa.

Vinnarna har utsetts av tidningen Äventyr.


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…