Annons
Annons


5 saker som händer när du struntar i behån

En behå är bra på många sätt, men det skadar inte att ibland skippa den. Då kan nämligen dessa 5 trevliga saker hända med brösten!


Behå

Det finns flera oväntade fördelar med att skippa behån!

1. Dina bröst får finare form
Vi är nog många som använder behå för att lyfta bysten och göra den ”toppigare”. Men visste du att du egentligen gör dina bröst en otjänst? När du använder behå förslappas dina bröstmuskler, eftersom de slipper arbeta. Tar du däremot av behån stärks musklerna, vilket motverkar en hängig byst.

Annons

2. Blodcirkulationen förbättras
Både axelbanden och omkretsbandet stramar mot huden och försvårar för blodet att cirkulera i kroppen. Därför är det viktigt att då och då släppa på spänningarna och hjälpa cirkulationen – det kommer att göra att du mår mycket bättre.

3. Du sover bättre
Det låter kanske otippat, men din behå kan faktiskt påverka din sömn. Om du tar av behån redan på kvällen får kroppen andas friare och du somnar lättare. Att sova med behå på kan skapa direkta sömnsvårigheter, visar dokumenterade studier.

Läs också: 5 saker som händer när du inte byter trosor varje dag

4. Din hud blir finare
De flesta behå:ar är gjorda av material som inte är bra för kroppen. Det kan skapa klåda och utslag, inte mist från spännet baktill som kan innehålla nickel. Dessutom samlas det lätt bakterier och smuts i tyget som ständigt tycks mot din hud och gör den irriterad.

5. Du får större bröst
Ja, det är sant. I stället för att använda push-up för att göra bysten större bör du släppa den fri. När dina bröst ges mer fritt utrymme och får använda sina muskler har de större möjlighet att växa och bli fylligare. Så ta av kuddar och byglar emellanåt och låt brösten formas naturligt.

Läs också: 7 saker som dina bröst avslöjar om din hälsa

Källa: Aftonbladet
Text: Margaretha Malmgren

Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ


(127)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…