Annons
Annons


Krämig cheesecake med apelsin

Underbart krämigt med lite knaprig botten och smak av saftig söt apelsin. Det här är säsongens allra härligaste cheesecake!


Makalöst mumsigt med säsongens goda smak.

Makalöst mumsigt med säsongens goda smak.

Apelsincheesecake

10–12 bitar
Tid: ca 45 min + 2–3 tim att stelna

Botten:
150 g krossade digestivekex, ca 10 st
1 dl havregryn
100 g smält smör
2 msk socker

Fyllning:
5 gelatinblad
250 g kesella, 10 %
200 g naturell färskost av philiadelphiatyp
1 1/2 dl strösocker
2 äggulor
saft och skal av 1 apelsin
1–3 tsk pressad citronsaft
3 dl vispgrädde
apelsinmarmelad utan bitar

Annons

Garnering:
apelsin
mynta eller citronmeliss

1.  Krossa kexen och havregrynen i en matberedare. Tillsätt smör och socker och kör till en smulig deg. Pressa ut massan i en form med löstagbar kant. Grädda i 175°, 5–8 min.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Rör ihop kesella, färskost och socker, tillsätt äggulorna, en i taget under omrörning, sedan apelsinsaft och -skal. Smaka av med citronsaft.

3. Ta upp gelatinbladen och smält försiktigt med 1–2 msk vatten i en kastrull. Låt svalna till simmig konsistens. Vispa grädden.

4. Rör ner lite av den inte för kalla äggsmeten i gelatinlösningen, tillsätt lite efter hand tills allt är blandat. Vänd ner den vispade grädden. Bred fyllningen på bottnen och låt stelna i kyl. Glasera kakan med apelsinmarmeladen. Garnera med skivad apelsin och kryddgrönt.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: ANDERS NORRSELL

Mer mums – blåbärscheesecake! Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(76)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…