Annons


Kondisfina apelsinkakor med kokos

Vilka gobitar! Med fyllnig av kokos och apelsinsmak seglar de här kakorna upp på listan över favoriterna just nu.


Underbar fyllning av apelsin och kokos överraskar under locket.

Apelsinkakor med kokos

18 st
1 timme

3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk socker
1 litet ägg

Fyllning:
75 g smör
1 dl socker
2 ägg
3/4 dl apelsinjuicekoncentrat
1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
125 g kokosflingor

Annons

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle och dela i bitar. Tryck ut deg-
bitarna i aluminiumformar, nagga och låt vila i kyl ca 30 min.

2. Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner apelsinjuicekoncentratet. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner tillsammans med kokosflingorna.

3. Fördela fyllningen i formarna. Grädda dem i 175° 
i 20–25 min tills kakorna har fått fin färg.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Lättbakad mjuk kaka med apelsin


(14)
(8)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…