Annons
Annons


Reseföretaget Apollo slutar med plågsamma elefantutflykter


Researrangören Apollo tar bort plågsamma elefantutflykter från programmet. Det är första steget mot att erbjuda ett hållbart utflyktsprogram. Apollo blir därmed den första charterarrangören som inleder ett fördjupat samarbete med World Animal Protection Sverige.

Annons

Redan den här vintern har Apollo tagit bort 16 elefantutflykter. De som finns kvar är utflykter där man ser elefanter i sin naturliga miljö. Detta är det första steget på ett mer långsiktigt samarbete med World Animal Protection och ett långsiktigt åtagande från Apollos sida att inte längre erbjuda utflykter där djur far illa.

– Det finns inget som upprör våra gästers känslor så mycket som när barn eller djur far illa. De senaste åren har vi sett en ökad efterfrågan på djurvänliga utflykter. Därför tar vi nu det här steget, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Under 2015 tar Apollo ytterligare steg mot att bli en arrangör av hållbara utflykter genom att göra ytterligare förändringar i programmet. Tanken är att utflykterna ska ersätta med hållbara alternativ. Arbetet med att identifiera sådana utflyktsalternativ har inletts.

– Vi är väldigt glada att Apollo väljer att ta det här steget och blir den första djurvänliga charterarrangören i Norden. De visar att de inte vill stödja aktiviteter där djur far illa och tar därmed ansvar för en djurvänlig turism, säger Elisabeth Tjärnström, sakkunnig och programansvarig på World Animal Protection Sverige.

Även Lotus Travel har valt att ta bort elefantridning från samtliga sina resor.

 


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…