Annons
Annons


Ny app för reumatiker!

Nu lanserar Reumatikerförbundet en ny app för patienter med reumatism. Appen ska underlätta beställning av läkemedel, information och diagnostisering.


App reumatism.

Ny app för reumatiker. Foro: Twin Design/Shutterstock.com

Under hösten 2016 lanserar Reumatikerförbundet en mobilapp som bland annat möjliggör direktbeställning av läkemedel från apotek. Via appen kommer patienten också åt andra tjänster och information från Reumatikerförbundet, till exempel e-hälsotjänster, medlemssidor och information om diagnoser.

Annons

Genom appen vill Reumatikerförbundet möta användarna där de finns och samtidigt stärka sina medlemmars möjligheter att påverka och förbättra sin hälsa.

– Med ny teknik öppnas nya möjligheter som kan underlätta vardagen på ett avgörande sätt. Redan förra året använde mer än 50 procent av besökarna på vår hemsida sig av en mobil enhet i stället för en dator. Detta måste vi såklart anpassa oss efter, säger Annika Sjöberg, kommunikationschef och ansvarig för e-hälsosatsningarna på Reumatikerförbundet.

Patienten medskapare

Övertygelsen om att informerade och delaktiga patienter har bättre möjligheter att påverka sin behandling och sin hälsa ligger till grund för satsningarna på e-hälsotjänsterna. Genom de nya digitala lösningarna underlättas patientens rätt att vara medskapare i sin vård och det är därför som Reumatikerförbundet arbetar med dessa frågor.

Appen lanseras i samarbete med företaget FRISQ som tagit fram en tjänst för hantering av recept och läkemedel oavsett vilket apotek patienten använder.

– Det känns spännande att vi som första patientförening kan erbjuda våra medlemmar den här servicen från FRISQ. Möjligheten att beställa läkemedel och överblicka sina recept kan verkligen underlätta vardagen för många av våra medlemmar, säger Suzanne Ahlkvist, förbundsstyrelseledamot i Reumatikerförbundet.

Läs också: Ny app för patienter med psoriasis

LÄS OCKSÅ


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…