Annons
Annons


6 goda skäl till att dricka äppelcidervinäger varje dag!

Drick äppelcidervinäger – för hälsans skull. Här är 6 saker som händer i kroppen när du tar några matskedar varje dag!


appelcidervinager-nyttigt

Det finns flera goda anledningar till att dricka ett par matskedar äppelcidervinäger varje dag. Varför inte göra det till en del av dina frukostvanor? Din kropp kommer att tacka dig! 

Äppelcidervinäger finns också som kapslar i hälsobutiker, men varför gå över ån efter vatten när du kan få det till ett superbilligt pris i vilken livsmedelsbutik som helst? Här får du 6 riktigt goda anledningar till att alltid ha en flaska hemma. 

6 anledningar till att dricka äppelcidervinäger:

1. Hjälper med viktminskning
Utöver matlagning är äppelcidervinäger kanske mest känt för att vara en bra hjälp under viktminskning. Förklaringen till att det funkar att dricka äppelcidervinäger när du vill gå ner i vikt är att ättiksyran minskar din aptit, får fart på din ämnesomsättning och hjälper dig att bli av med vattenbindning i kroppen.

Läs också: 6 frukter som hjälper dig att gå ner i vikt!

2. Bra för din hud
Äppelcidervinäger är jättebra för din hud, speciellt om du har problem med akne. När du dricker äppelcidervinäger får du i dig vätskans antibakteriella egenskaper som hjälper dig att hålla aknen under kontroll, gör huden mjukare samt balanserar hudens PH-värde.

3. Hjälper mot nästäppa
Äppelcidervinäger innehåller kalium och syror som kan göra att segt snor och slem blir tunnare och att bakterier inte förökar sig lika snabbt. Nästa gång du är täppt i näsan; blanda en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten och drick!

Läs också: Så blir du av med nästäppa på 20 sekunder!

4. Bra för magen
Är din mage orolig? Blanda ett par matskedar med lite vatten och drick upp. Äppelcidervinägern hjälper att lugna magen och mildrar symtomen. Du kan också dricka lite äppelcidervinäger för att förhindra magont. Om du ska äta något du vet att din mage inte gillar kan det vara en bra idé att dricka äppelcidervatten en halvtimme före middagen. 

Läs också: Se upp: 5 livsmedel som kan ge dig ballongmage!

5. Lindrar halsont
Rosslar det i halsen? Blanda 0,5 dl äppelcidervinäger med 0,5 dl vatten och gurgla en gång i timmen. Vätskan hjälper till att ta död på bakterier och motar infektionen.

6. Sänker kolesterol
I en japansk studie hade testpersonerna lägre kolesterolvärde efter att de druckit två matskedar äppelcidervinäger om dagen under en period. Självklart behövs fler studier för att verkligen bevisa att det är så, men äppelcidervinäger har inga otrevliga biverkningar så det kan inte skada att prova!

Läs också: 7 smarta saker du kan göra med gamla äpplen!

Källa: TipHero
Text: Malin Perlheden/Allers
Bild: Shutterstock

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vill du leva ett sundare liv och nå din drömvikt?

Testa vår viktkurs online!

Läs mer om kursen här!

DU FÅR…

● Kompletta menyer för 4 veckor

● Bästa kom-igång-tipsen

● Smarta listor som hjälper dig välja rätt mat

● Knepen för att bli av med sötsuget

● Superenkelt promenadprogram som ökar förbränningen

● Personliga tips från kvinnor som testat L7

Efter kursen kommer du garanterat att se stor skillnad på vågen och känna dig både piggare och friskare!

LÄS OCKSÅ


(337)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…