Annons
Annons


Äppelfavorit i långpanna!

Både snabbakad och god är den här långpannekakan.


äppelkaka i långpanna

Äntligen äppeltider!

ca 35 rutor
Tid: ca 35 min

ca 5 äpplen i tunna klyftor utan kärnor
socker och kanel
7 1/2 dl vetemjöl
3 dl socker
3 1/2 tsk bakpulver
2 1/2–3 dl mjölk
125 g smält smör

1. Vänd äppelklyftorna i socker och kanel.
2. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver och rör ner mjölken tills det blir en smet.
3. Häll smeten i en bakpapperstäckt långpanna (25×40 cm), stick ner äppelklyftorna och häll det smälta smöret jämnt över äppelsmeten. Grädda i 200°, 20–25 min eller tills kakan har fått fin färg.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Tips på bra långpannor!

Klicka på bilderna för mer information.

 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic.

LÄS OCKSÅ


(116)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…