Annons


Äppelkaka med lingon

Mums för fikasugna! Härligt saftig blir den här äppelkakan med lingon och kanel.


Goding med smak av lingon och kanel.

 

Äppelkaka med lingon och kanel

8–10 bitar
Tid: ca 55 min

150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 dl lingon, färska eller frysta + till garnering
2 äpplen
ca 2 msk pärlsocker

Annons

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och kanel, och vänd ner i smeten tillsammans med hälften av lingonen.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, minst 1 1/2 liter.
4. Kärna ur och klyfta äpplena tunt, tryck ner klyftorna i smeten och strö över resterande lingon. Toppa med pärlsockret.
5. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 175° i 40–45 min. Låt svalna och garnera med några halvfrysta eller färska lingon.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(19)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…