Annons
Annons


Supersmarrig äppelkaka!


Härlig kaka med knaprigt täcke!

Äppelmums med knaprigt täcke av nötter och vit choklad!

ca 6 port
Tid: ca 30 min

5–6 äpplen
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
200 g hasselnötter

Garnering:
vit choklad

1. Mixa samman smör, vetemjöl, socker och hasselnötter. Blanda till en smulig deg.
2. Fördela smulmassan i små smorda ugnssäkra formar. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Toppa med äppelskivorna, smula över grovhackad vit choklad.
3. Grädda i 225° ca 15 min eller tills äpplena mjuknat och fått fin färg.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

 


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…