Annons


Mumsiga äppelrutor med kokostosca

Äpplen sätter härlig smak på kakan som toppas av en toscasmet med kokos. Grädda och skär i 20 bitar. Gott och enkelt!


Baka härliga äppelrutor med tosca i långpanna.

Äppelrutor med kokostosca

ca 20 rutor
Tid: ca 45 min

2 ägg
2 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält avsvalnat smör
1 1/2 dl yoghurt, gräddfil eller liknande
3–4 äpplen

Toscasmet:
50 g smält smör
2 dl kokosflingor
4 msk vispgrädde
1 dl socker
1/2 dl ljus sirap

Annons

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner i smeten under omrörning. Rör ner smör och yoghurt.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.

3. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 21×31 cm. Fördela äppelklyftorna över kakan. Grädda i 200° ca 15 min.

4. Förbered under tiden toscasmeten. Blanda smör, kokosflingor, vispgrädde, socker och sirap i en kastrull och sjud i några min under omrörning.

5. Ta ut formen och stryk smeten över kakan. Grädda ytterlig ca 15 min eller tills kakan har fått fin färg.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Äppelrutor med lingon


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…