Annons
Annons


Mumsiga aprikosflarn!


Flarn av färdigköpt smördeg.

Lättfixat till fika eller dessert med färdigköpt smördeg.

ca 8 bakelser
Tid: ca 45 min

5 plattor frysta smördegsplattor
1 burk persikor eller aprikoser (ca 410 g varav 230 g frukt)
ägg till pensling
mandelspån
ca 3 msk strösocker
rivet citronskal av 1 citron

Annons

1. Låt plattorna mjukna något. Låt persikorna rinna av, spara ett par matskedar av sockerlagen till pensling. Skär frukten i skivor.
2. Kavla ut 4 smördegsplattor något, dela dem och markera mitten på varje med ett glas, nagga. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Fördela skivade persikor i den markerade ringen.
3. Kavla ut den sista plattan något och sporra ut tunna remsor som flätas el snurras. Lägg dem på tvären över fyllningen. Pensla alla fria degytor med uppvispat ägg. Lägg på mandelspån. Blanda socker med fint rivet citronskal och strö det över.
4. Grädda bakelserna i 200°, 20–25 min tills de fått fin färg och ser frasiga ut. Pensla sockerlagen på flarnen och servera genast med vispgrädde eller vaniljglass.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(34)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…