Annons
Annons


Nyhet: Champagne hjälper dig att hålla vikten!

Nu kan du skåla med gott samvete, utan att vänta med champagnen tills det vankas fest. Faktum är att det finns många fördelar med att byta ut vin mot bubbel!


Champagne.

Champagne gör dig gladare, friskare och smalare!

Om det är någon dryck som förknippas med härligheter så är det champagne. Förutom det uppenbara – att det är gott – har forskare kommit fram till att den bubbliga drycken har många fina hälsoegenskaper, även för dig som försöker gå ner i vikt.

Annons

Därför är champagne bra för dig:

1. Färre kalorier än vin
Är du sugen på ett glas alkoholhaltig dryck till maten är champagne ett bättre val än både rött och vitt vin. Ett standardglas innehåller runt 80 kalorier medan de flesta viner ligger på upp till 120 kalorier per glas.

Gilla Allas.se på Facebook

Väljer du dessutom en extra torr champagnesort kan du komma ner till 65 kalorier. Utöver det är champagne dessutom en utsökt måltidsdryck.

2. Bubblorna tillfredställer
Är det kaloriintaget som är ditt huvudbry kan du också glädjas åt att champagne fungerar mer tillfredställande än vin. Det har nämligen visat sig att bubblorna gör att vi dricker långsammare och håller oss nöjda längre, vilket bidrar till att vi inte känner samma behov av att dricka mycket.

3. Minnet stärks
En ny studie vid University of Reading har visat att ett till två glas champagne i veckan kan motverka åldersrelaterad minnesförlust. Champagnens blå druvor Pinot Noir och Pinot Meunier skyddar även hjärnan från sjukdomar som demens och Alzheimers.

Läs också: Ny studie: Champagne ger dig bättre minne!

4. Friskare hjärta
Att rött vin är bra för hjärtat har vi hört förut, men det stämmer också in på champagne. Även här kan vi tacka de blå druvorna som ger oss antioxidanter, som i sin tur motverkar skador i blodkärlen, reducerar dåligt kolesterol och kan förhindra blodpropp.

5. Du blir gladare
Champagne innehåller en mängd nödvändiga mineraler såsom magnesium, zink, kalium och litium, som är en naturlig humörregulator. Lite champagne kan alltså hjälpa till att stabilisera ditt humör.

Precis som med allt annat i livet är måttlighet vägen att gå och trots alla hälsofördelar gäller det även intaget av champagne.

Läs också: Därför kan du dricka vin, äta fett och STRUNTA i alla hälsoråd!

Från: Femina

LÄS OCKSÅ


(350)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…