Annons


Är ett djurpensionat ett bra alternativ?

Inte riktigt som hemma men hund- och kattpensionatet är ofta det perfekta boendet när du ska ut och resa. Ja, inte för dig utan för din fyrfota vän förstås!


Hund på hotell.

Djuren har det oftast väldigt bra på pensionat.

Vad gör man när man ska ut och resa och grannen, som tidigare alltid varit djurvakt, inte har möjlighet att ställa upp? Kan det verkligen vara rätt att lämna en äldre katt, som är van att gå ut om dagarna, på ett pensionat?

Annons

Ja, jag tycker det! Jag reser själv mycket och insåg raskt att tre hundar och tre katter gör det svårt att hitta en lämplig person att lägga över ansvaret på. För det är givetvis ett stort ansvar att se efter en annan människas älskade husdjur.

Har erfaren personal

Katter som får gå ut och in kan råka ut för olyckor. Hundar, som brukar rastas utan koppel, kommer plötsligt inte när hundvakten ropar. Och djur kan bli sjuka. Är din katt- eller hundvakt kunnig nog att avgöra när det krävs veterinärvård?

Gilla Allas.se på Facebook

Det är heller inte säkert att den snälla grannen eller kompisen har möjlighet att ställa upp i alla lägen. Och raskt kommer nästa problem. Vad ger man i utbyte? Är ett par flaskor vin en lagom ersättning? Eller känns det för snålt? Blir det bättre om man ökar på med en blomma?

Ett hund- och kattpensionat har däremot fasta priser och du slipper dessa funderingar. För att undvika problem lämnar jag alltid både hundar och katter till pensionat. En plats där erfaren personal till exempel tillkallar veterinär om så behövs, och där både hundar och katter befinner sig i säkert förvar bakom anpassade staket.

Läs också: 7 födoämnen som är farliga för katten!

Gör ett besök

Gör så att du besöker pensionatet ett bra tag innan du hade tänkt lämna din fyrfota kompis där. Alla pensionat jag har kommit i kontakt med har varit positivt inställda till den här sortens besök, och på så vis hinner du bilda dig en uppfattning om pensionatet.

För det finns givetvis skillnader. Både då det gäller storlek på burar och boxar och då det gäller rastningsmöjligheter för djuren. Både hundar och katter är anpassningsbara och brukar vara fullt upptagna med att vara just ”djur” under pensionatvistelsen. Ha en skön resa!

Veckans PS: Det finns drygt 400 olika godkända hundraser i världen. Små, stora, långhåriga, korthåriga, strävhåriga och helt hårlösa. Med upprätta och hängande öron. Med eller utan svans. Men alla talar samma språk = vargspråket. Visst är det fantastiskt!

Läs också: Husdjuren listar sina bästa semestrar!

Text: Ursula Wilby (hunduppfödare och kattvän)


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…