Annons
Annons


Därför ska du äta MER nötter varje dag!

Stärk din hälsa med nötter – varje dag! Nu har forskarna funnit ännu en anledning till att äta mer av de goda nötfrukterna.


Nötter.

En ny studie bekräftar hälsonyttan med nötter.

Att äta nötter regelbundet minskar risken att drabbas av skadliga inflammationer. Det visar en ny studie, publicerad i American Journal of Clinical Nutrition, där över 5 000 kvinnor och män deltog.

Annons

Ständiga eller ofta återkommande inflammationer kan kopplas till en rad allvarliga sjukdomar inklusive cancer, hjärtsjukdomar och diabetes. En osund livsstil med felaktig kost fungerar som bränsle för problemet, där socker, vitt mjöl och alkohol ofta pekas ut som bärande bovar. Men att äta anti-inflammatorisk kost kan motverka problemet.

Gilla Allas.se på Facebook

Läs också: Så får du i dig livsviktiga Omega-3!

En handfull om dagen

Nu har forskarna tittat på kopplingen mellan matvanor och CRP och IL6, två mätbara faktorer som indikerar inflammation i kroppen, med syftet att se om nötter kan ha en inflammationshämmande effekt.

ValnotterResultatet visade att personer som åt nötter fem eller fler gånger i veckan hade lägre inflammationsvärden jämfört med de som aldrig åt nötter. Samma effekt sågs bland de deltagare som aktivt bytte ut rött kött, ägg eller bröd mot nötter upp till tre gånger per vecka.

Nötter är en naturlig källa till sunda fetter och ämnen som magnesium, fibrer och antioxidanter. En handfull nötter om dagen räcker gott och väl, större intag än så kan tvärtom få negativa hälsoeffekter på sikt eftersom nötterna också är kaloririka.

Att byta ut brödkrutongerna mot valnötter på salladen, använda mandel- eller jordnötssmör på smörgåsen eller skippa kexen till förmån för mandlar när du äter ost är bra tips.

Läs också: 12 matvaror som skyddar ditt hjärta!

Från: MåBra

LÄS OCKSÅ


(66)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…