Annons
Annons


Därför ska du äta MER popcorn!

Nu blev helgmyset genast lite roligare. Forskning visar nämligen att det finns tilltugg som är direkt nyttiga!


Kvinna äter popcorn.

Nu kan du njuta med gott samvete!

Att unna sig en handfull osaltade nötter eller en bit choklad med hög kakaohalt kan vara bra för både sötsug och hälsa, menar forskaren Joe Vinson, som tidigare studerat förekomsten av antioxidanter i dessa typer av snacks.

Annons

Men nu har det poppat upp ett ännu nyttigare alternativ för den som är sugen på tilltugg. Enligt en studie presenterad av samma forskare är nämligen popcorn det absolut smartaste vi kan äta i snacksväg.

Nyttigare än frukt

poppade-popcorn-skalForskaren Joe Vinson menar att popcorn är en utmärkt källa till antioxidanter. Bland annat är förekomsten av nyttiga polyfenoler högre i just popcorn än i frukt och grönsaker. Eftersom den poppade majsen är så fattig på vätska blir också koncentrationen av nyttiga ämnen större än exempelvis i en vattenrik gurka, menar han.

Popcorn består dessutom till 100 procent av fullkorn, vilket också ger en rad hälsofördelar. Både mage och tarmsystem mår bra av fullkornsprodukter och mättnadskänslan påverkas positivt. En näve popcorn kan faktiskt täcka hela dagsbehovet av fullkorn, enligt Joe Vinson.

Som om inte detta var nog är de små vita snacksen även rika på magnesium, som är viktigt för musklernas och nervernas funktioner.

Läs också: Galet gott: Chokladkaka med popcorn!

Se upp för saltet

Men den som frossar i smörpoppade och extrasaltade varianter får däremot i sig mer onyttigheter än hälsofördelar, varnar han. Bäst är att poppa själv i så lite fett som möjligt och skippa saltet helt.

Allra nyttigast är den lilla del av majskornets skal som tenderar att fastna mellan tänderna.

– Det är en del av popcornet som förtjänar betydligt mer respekt, sa Joe Vinson när han presenterade sitt forskningsresultat.

Läs också: Experten: 8 snacks du ska äta MER av!

Från: MåBra

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…