Annons
Annons


Är råraka detsamma som raggmunk?


raggmunk

 

Jag har ätit både råraka och raggmunk flera gånger. Jag tycker att de smakar ungefär likadant och har samma konsistens förutom att den ena, vilken minns jag inte, har varit stekt endast på ena sidan. Vad är skillnaden?
K Fischer

Annons

Elisabeth svarar:
Det är ganska stor skillnad mellan råraka och raggmunk, men det lär också finnas en del varianter av dessa rätter som också de ingår i vår husmanskost.

Rårakan innehåller endast potatis, salt och peppar. Raggmunk görs av råriven potatis som läggs i en pannkakssmet av ägg, mjölk, mjöl och salt.

Gemensamt för båda sorter är att de tillagas av råriven potatis och steks i stekpanna eller pannkakslagg. Ytterligare en sak som förenar dem är att de ska vara mycket tunna och se ut ungefär som en spetsduk när de är färdigstekta. Då blir de frasiga.

Att någon av sorterna ska stekas endast på ena sidan har jag inte hört, men rätta mig gärna om jag har fel.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…