Annons
Annons


Är religionen vägen till framgång?

Kan verkligen religion hjälpa människor till ett framgångsrikt liv och varför slår sig somliga shiamuslimer blodiga under gråthögtiden Ashura?


Från Sverige till himlen är tillbaka .Under säsongen kommer Anna bland andra träffa Hassanain som berättar varför deltagare i den shiamuslimska manifestationen Ashura klär sig i svart, gråter och ibland till och med skär sig blodiga. Foto: Anna Jillhed, SVT

Detta är bara några av alla frågor som får sitt svar i SVT när Anna Lindman Barsk är tillbaka med sin ”hemma hos-serie” Från Sverige till himlen.

Andligheten styr
I Från Sverige till himlen fortsätter programledaren Anna Lindman Barsk sin resa för att möta människor som låter religion och andlighet styra sina liv. För trots att Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder är intresset för andlighet stort.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Samisk nåjd
– Det här är verkligen en fascinerande resa där vi möter mängder av spännande religioner och livsöden. Den här säsongen möter jag bland annat shiamuslimer, katoliker, frälsningssoldater, hinduer, thaibuddhister och en samisk nåjd. Sverige är verkligen rikt på olika livsåskådningar säger Anna Lindman Barsk.

Anna Lindman Barsk, är journalist och programledare känd från exempelvis Annas Eviga och Existens.

Klär sig i svart
I första programmet av ”Från Sverige till Himlen” följer Anna Lindman Barsk med Hassanain från Märsta till den shiamuslimska sorgemanifestationen Ashura. Hassanain berättar varför shiamuslimer den här dagen klär sig i svart och gråter och varför en del till och med slår eller skär sig blodiga.

Från Sverige till himlen: Onsdag 7 mars, kl 20.30. SVT2

LÄS OCKSÅ


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…