Annons
Annons


Är ris à la Malta och apelsinris samma sak?


Ris a la Malta

Vad är det för skillnad på ris à la Malta med klementinklyftor och apelsinris?
Charlotte

Elisabeth frågar:
Till ris à la Malta används kokt ris som blandas med tjockt vispad grädde och smaksätts med socker och vaniljsocker. Det finns många variationer, exempelvis smaksättning med en aning pressad blodapelsin. En del förenklar genom att använda risgrynsgröt. Egentligen ingår inte citrusfrukt i ris à la Malta. Möjligtvis äts klementiner eller apelsin till. Det är även vanligt att bjuda rätten med färska eller frysta bär, sylt, fruktkompott eller saftsås.

Annons

I apelsinris däremot blandas själva ”gräddriset” med tärnade apelsinbitar.

 


(10)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…